Aanbouw

4 manieren om je hoofd en huis koel te houden tijdens de naderende hittegolf

Het is al even geleden voorspelt maar hij zit er dus echt aan te komen de hittegolf de komende week. Een paar zinderende zomerse dagen waar iedereen reikhalzend naar uit lijkt te kijken Maar deze warmte kent ook zijn keerzijde want de warmte zorgt voor warme klamme nachten, Draaien en woelen in je bed, het verpest voor velen toch een klein beetje de pret. Echter aan je huis is veel te doen om deze koel te houden. We geven je een aantal kleine tips om dit voorelkaar te krijgen

Houdt de ramen en deuren van de kamers goed dicht

Je kan kamers goed koel houden door  deze goed gesloten te houden. Het is eigenlijk de basis tip die nooit mag ontbreken,  Dit heeft een groot effect heeft op de temperatuur in je huis. Dus zorg dat je de gordijnen, lamellen en deuren dus goed  gesloten houdt

Haal de hitte uit je slaapkamer

Zorg ervoor dat je slaapkamer koel is. Dit kan je bewerkstelligen door de eerste tip in te zetten. Maar mocht je hier te laat voor zijn dan kan je ook nog proberen de hitte uit je slaapkamer te krijgen door ventilatoren te gebruiken. Zorg dat je raam openstaat en dat de ventilator de hitte uit de kamer blaast. Wat je ook kan doen is je dekbed of kussen in de vriezer te leggen overdag. ‘s Avonds heb je dan een heerlijk koele deken en kussen.

Gebruik ademende stoffen zoals katoen

Zorg dat je katoen gebruikt als het om dekbedovertrekken en nachtkleding gaat. Dit zijn namelijk ademende stoffen die warmte makkelijk doorlaten en transpiratie opvangt. Gebruik ook bij voorkeur de kleur blauw of wit. Het voordeel van blauw is dat  je de transpiratievlekken niet goed ziet terwijl witte katoenen juiste lelijke gele plekken kan achterlaten als het om transpiratie gaat. Het zijn in ieder geval wel kleuren die niet te veel warmte vangen zoals zwart. Dit geldt dus ook voor de stoffen die je op je bed gebruikt. Gebruik in ieder geval geen synthetische stoffen, deze vangen namelijk warmte en houden deze houden de warmte zelfs gevangen waardoor de temperatuur alleen maar oploopt. Transpiratie wordt niet doorgelaten wat alles klam en nat maakt. Ook zal dit zorgen voor een vieze zweetgeur niet doen dus!

Tot slot misschien nog een vreemde tip, let op wat je eet!

Probeer licht en in kleine porties te eten. Het lichaam warmt namelijk ook op wanneer het veel eten moet verwerken. Probeer dus koel en licht verteerbaar voedsel te eten. Het zal ervoor zorgen dat de temperatuur in je lichaam niet stijgt.

Succes met bovenstaande tips en geniet  van de komende hittegolf!

(40)