Zinken vuilnisemmers

De zinken vuilnisemmer: waar komt hij vandaan?

De wat ouderen onder ons kennen ze nog: de zinken vuilnisbak die vroeger op het koertje stond en die wekelijks opgehaald werd door de gemeentelijke vuilnisdienst. Er stond de naam van je gemeente op vermeld en je was persoonlijk verantwoordelijk voor dit ding. Oorspronkelijk werd er de as van de kachel in gedaan. Die was vaak nog heet en in deze vuilnisbak was de as veilig. Later werd het gewone afval in deze emmers gegooid. Nog later verdwenen ze helaas uit het straatbeeld omdat de plastiek vuilniszakken in gebruik kwamen. De gemeenten zijn ze komen ophalen, maar er zijn er wel nog een aantal door de mazen van het net geglipt zodat ze her en der nog rond circuleren.

zinken-vuilnisemmer

Waar vinden we nog dergelijke zinken vuilnisbak?

Je vindt ze nog in schuurtjes of zolders bij oudere mensen die ze toch nog bewaard hebben. Af en toe vind je toch nog een zinken vuilnisemmer op rommelmarkten of in kringloopwinkels. Maar ze worden schaars. Je kan ze gelukkig ook nog online kopen bij www.melkbusshop.nl. Zij hebben verschillende soorten van deze zinken vuilnisemmer. Heel leuk is bijvoorbeeld een zinken vuilnisemmer met de naam van je eigen gemeente. Voor weinig geld heb je hiermee een leuk en origineel object in je tuin.

Waarvoor kan je een zinken vuilnisemmer zoal gebruiken?

Je kan deze natuurlijk gebruiken als houder van je plastiek vuilniszak. De zinken prullenbak is precies de juiste grootte, hij is handig en je vuilnis blijft droog en beschermd tegen allerhande dieren. Of je kan hem gebruiken om afval te scheiden (enkel voor glas of papier bijvoorbeeld). Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Je kan hem bijvoorbeeld gebruiken als plantenbak of opslagruimte van dierenvoer. Heb je kinderen, dan kan je er buitenspeelgoed in bewaren. Je kan deze zinken vuilnisbak gewoon ook als decoratie in je tuin zetten. In combinatie met zinken teilen, emmers en gieters staan ze heel mooi in een landelijke tuin. Zelfs als terraskachel kan je hem gebruiken. Op deze manier geeft deze enigszins koele vuilnisemmer vele uurtjes warmte.

We mogen gerust stellen dat de zinken vuilnisemmers gelukkig bewaard zijn gebleven en een nieuwe bestemming in onze tuinen hebben gekregen.

(341)