Raamdecoratie

Duurzaam wonen met infrarood panelen

Modern wonen staat in het teken van duurzaamheid. Wonen waarbij je kosten bespaart op energiekosten, maar geen consessie doet op het comfort van wonen. Zonnepanelen zijn hierdoor nog steeds populair, ook al zijn de overheidssubsidies op zonne-energie deels ingetrokken. Ook energieleveranciers spelen hierop in, door energie aan te bieden vanuit windkracht. Moderne woningen zijn goed geïsoleerd voor een optimale ventilatie en warmte behoudt in de winter. De radiator als verwarming is verleden tijd. De infrarood verwarming neemt zijn plaats in.

Infrarood verwarming, wat is het?

Horeca ondernemers zijn er al lang aan gewend, de infrarood verwarming. Warmte uit infrarood werkt als natuurlijk zonlicht. De warmte kan niet wegwaaien, zoals bij warmte uit normale verwarming van radiotoren wel het geval is. Met warmte uit infrarood bespaar je op energiekosten. Je behoudt warmt, ook al staan de deuren open om te ventileren. Horeca gelegenheden, evenementen en fabriekshallen zijn voorzien van zogenaamde korte golf infrarood verwarming. Objecten worden warm, niet de ruimte. Als je ook een ruimte warm wilt maken, kies je voor warmte uit lange golf infrarood. De infrarood lampen bekent bij horeca gelegen hebben vaak een industriële look, een lantaarnpaal of licht bundel dat opgehangen dient te worden. Voor woongebruik zijn er stijlvolle infrarood panelen met verschillende designs. Je hangt de panelen op aan de muur of het plafond. Er zijn tal van vormen en kleuren te verkrijgen. Elke woonruimte kan je hiermee eenvoudig verwarmen: de badkamer, tuin, woonkamer, keuken en slaapkamer.

Voordelen en nadelen van infrarood verwarming

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?
– Ventileren zonder, warmte te verliezen
– Besparen op energiekosten
– eenvoudig te installeren, zonder het aanleggen van leidingen.
– De warmte is via een wifi-app te bedienen
– Ruimte besparend
– Comfortabele warmte

Wat zijn de nadelen van infrarood verwarming? In plaatst van leidingen, maakt infrarood gebruik van elektriciteit. Je zou dus een kabel, in plaats van een leiding, moeten verbinden met het infrarood paneel. In tegenstelling tot een radiator, dienen warmte panelen opgehangen te worden aan de wand of muur. Ten opzichte van een radiotor is een paneel ruimte besparend. Door het stijlvolle design ondervinden mensen weinig problemen bij het ophangen van de panelen. Je bespaart tenslotte ook op de ruimte in uw woningen.

(125)