Lamp

Een nieuwe bestemming

Gedreven door het succes van anderen besloten meer Nederlanders zich bezig te houden met de verkoop van tweedehands goederen. Sommigen met succes, anderen met minder groot succes. Niet alleen ondernemers, verenigingen en stichtingen maken gebruik van de mogelijkheden die de markt biedt. Ook de consument zelf kiest vaker voor het opnieuw gebruiken van spullen.

 

Een nieuw leven voor oude spullen. In steeds meer plaatsen zijn kringloopwinkels niet meer weg te denken. Hoewel, de concurrentie is enorm. De afgelopen jaren hebben veel winkels hun deuren moeten sluiten. Enerzijds omdat ze te ‘goed’ draaien en de gemeenten subsidies terugtrekken, anderzijds omdat de kritische consument de winkels goed met elkaar vergelijkt. Voor goede tweedehands spullen is men bereid om te rijden. Bijvoorbeeld voor het kopen van tweedehands boeken of Lp’s.

LP

Vinyl / LP

Hoewel volgens kenners de langspeelplaat (LP) nooit weg is geweest, maakten veel mensen de afgelopen jaren opnieuw kennis met deze vorm van muziekbeleving. Waar de kringloopwinkels eerder niet afkwamen van die stapels vinyl, is het nu vechten om de goede exemplaren. De prijs is weliswaar nog steeds lager dan in een gemiddelde platenzaak, maar is stijgende.

Een andere reden om juist te kiezen voor een kringloopwinkel is het zelf bepalen of iets een nieuwe bestemming krijgt. De tijd dat studenten bankstellen kochten bij de kringloopwinkel ligt nog steeds niet bepaald achter ons, maar er is een verschuiving gaande. Kritische consumenten, op zoek naar dingen die ze kunnen opknappen.

Lampen

Paarse lampenkap Violetta rond - Via www.lampenkappen-expert.nlMisschien een van de meest onderschatte voorwerpen voor in huis dat je eigenlijk niet mag overslaan zijn de lampen. Juist hiermee valt enorme winst te behalen. Een oud lampje tik je namelijk al voor een paar euro op de kop. Die kap die erop zit, die kun je vervangen door een nieuwe. De investering die dit vergt, samen met de aanschafprijs van de lamp via de kringloopwinkel, zorgt ervoor dat je in de meeste gevallen nog steeds goedkoper uit bent. Bovendien kun je de eigen fantasie gebruiken om de meest fraaie creaties te maken.

Waar je begint is bij het binnenlopen van de kringloopwinkel in de buurt. Welke dat is en waarom je voor deze vestiging kiest, dat is aan jou. Heb je een lamp aangeschaft, dan kun je via deze website makkelijk een nieuwe kap bestellen. Blijkt het uiteindelijk toch niets te zijn voor jou, dit gezoek en vergt het teveel denkwerk, geen probleem. Op het Oosten geïnspireerde lampen zijn ook weer helemaal ‘in.’

Succes

Wil je er wel voor gaan, dan is het vinden van een nieuwe bestemming voor een lamp een fluitje van een cent. Heel veel succes tijdens de zoektocht!

(56)