Zelf aan de slag met designverlichting

Het aanbrengen van verschillende soorten verlichting in je woning kan net dat extra beetje geven aan de moderne uitstraling. Denk dan ook niet alleen aan een plafondlamp of een staande lamp, maar kijk ook eens verder dan dat. Door verschillende lagen in de verlichting van je huis aan te brengen, creëer je een gezellige sfeer.

designverlichting[1]

 

 

Taakverlichting

De naam zegt het grotendeels al, maar taakverlichting ondersteunt je bij het uitvoeren van verschillende taken in je woning. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan verlichting onder de afzuigkap voor onder het eten koken of aan spiegelverlichting in de badkamer voor je uiterlijke verzorging. De taakverlichting wordt dus alleen gebruikt voor het uitvoeren van specifieke taken en hoeft daardoor niet de gehele dag te branden. De taakverlichting wordt meestal aangesloten in een woning, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze designverlichting zelf te installeren.

Sfeerverlichting

Om je huis nog een stukje sfeervoller te maken, kun je zelf designverlichting aanbrengen om een prettige sfeer te creëren. Hierbij kun je denken aan standaardverlichting aan het plafond of een lamp op een voet, maar je kunt ook voor een moderenere variant gaan. Kies er bijvoorbeeld eens voor om spotjes aan te brengen. Daarnaast wordt er tegenwoordig veelvuldig gebruik gemaakt van LED-strips om een woning van sfeerverlichting te voorzien. Deze strips kun je eenvoudig zelf plaatsten en installeren. Een LED-strip kun je bijvoorbeeld onder een tv-meubel of ander opbject plaatsen, waardoor dit object exta wordt uitegelicht en daardoor meer aandacht op zich vestigt.

Hulp bij elektra aansluiten

Om de taak- en sfeerverlichting in je woning allemaal goed te laten werken, moet je natuurlijk elektra aansluiten. Zonder stroom werkt de verlichting immers niet. Heb je hier zelf geen ervaring mee? Geen probleem. Om de verlichting toch op de juiste manier aan te sluiten, kun je een elektriciën inschakelen die je het werk uit handen neemt. Hierdoor weet je zeker dat de verlichting juist wordt aangesloten en daarnaast is het ook nog eens binnen de kortste keren aangesloten.

(39)