Vastgoedmakelaar

7 tips om uw huis te beveiligen tegen inbraken

Het lijkt wel alsof je de laatste tijd steeds meer over inbraken hoort. Dat, terwijl men roept dat de inbraakcijfers nog altijd dalen. Dat is niet alleen schijn, maar ook de werkelijkheid. De politie probeert de bewustwording rondom inbraken te vergroten om zo het aantal inbraken te verlagen. Daarom hoor je een stuk meer over inbraken dan enkele jaren terug, maar dat komt zeker niet doordat er ook meer inbraken zijn. Om die inbraken verder te verlagen, geven we graag een zevental tips om je huis beter te beveiligen tegen inbraken.

1. Goede sloten op de deuren
Allereerst kan het natuurlijk zeker geen kwaad om te zorgen voor beveiligde sloten op de deuren die de woning van de buitenwereld horen af te schermen.

2. Vergeet de ramen niet
Het is belangrijk om ook de ramen niet te vergeten als het gaat om stevige, goede sloten. Vaak hebben we de neiging om de deuren zeer goed te beveiligen, maar de ramen enigszins over te slaan. Doe daar niet aan mee, en denk ook zeker aan de ramen en hoe je die goed kunt beveiligen.

3. Camera’s?
Als je denkt dat de beveiliging van je woning op orde is, kan het raadzaam zijn om camera’s op te hangen en de aanwezigheid daarvan duidelijk te maken. Zo schrik je inbrekers af.

4. Vakanties en social media
Ga je op vakantie? Onderdruk die drang om alles maar te delen, en post pas achteraf de foto’s op het internet. Zo voorkom je dat de inbrekers weten dat jij op vakantie bent en het dus het perfecte moment is om op zoek te gaan naar de sieraden waar je een maand eerder dolgelukkig foto’s van hebt geplaatst.

5. Inbraakstrips
Inbraakstrips kunnen het voor inbrekers fors lastiger maken om deuren te forceren. Behalve inbraakstrips zijn er nog tal van andere maatregelen die je op en rondom de deuren kunt bevestigen om inbrekers het leven zuur te maken.

6. Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)
Het PKVW geeft aan wanneer een woning goed beveiligd is. Inbrekers weten dat, en kiezen dus het liefste een woning zonder PKVW sticker. Laat je woning daarom keuren!

7. Zo sterk als de zwakste schakel
Onthoud dat de beveiliging zo sterk is als de zwakste schakel. Zorg daarom dat de beveiliging in evenwicht is. Onwijs dure sloten op de deuren maar tegelijk geen beveiliging op de ramen? Je kunt de bui al zien hangen.

(44)