Vastgoedmakelaar

Wat zijn de voordelen van een huis aan een vastgoedmakelaar verkopen?

Je huis verkopen kan erg lang duren als er niet veel vraag naar is. Dit kan erg vervelend zijn als je erg snel van af wilt zijn omdat je al in het nieuwe huis bent ingetrokken of het geld daarvan nodig hebt om de nieuwe hypotheek al deels af te lossen. Gelukkig kan je dan je huis verkopen aan een vastgoedmakelaar. De voordelen daarvan krijg je te weten in dit artikel.

Tijd waarin het verkocht wordt

Zelf je huis verkopen of met een makelaar kan erg lang duren. Dit kan aan verschillende redenen liggen: er is weinig vraag naar het soort huis dat jij hebt, de prijs ligt te hoog voor kopers, de buurt spreekt niet aan bij mensen, ze twijfelen heel erg en willen daarom meerdere bezichtigingen doen om er zeker van te zijn of mensen haken af omdat ze een beter huis voor een mindere of dezelfde prijs hebben gezien. Dit kan op je inwerken als je echt zo snel mogelijk je huis wilt verkopen. Dan zit er vaak nog maar één oplossing op: verkopen aan een vastgoedmakelaar. Zij kopen jouw huis op binnen de kortste tijd. Als je nou op zoek bent naar een vastgoedmakelaar waar je de beste prijs voor je huis kan krijgen is Bagro Vastgoed met hun ruim 45 jarige kennis de beste oplossing.

Kennis van een makelaar

Een vastgoedmakelaar heeft een enorme kennis van de (lokale) huizenmarkt en regelgeving. Hij of zij weet wat jouw huis waard is binnen de regio en wat er allemaal wel en niet mag met betrekking tot het verkopen en kopen van een huis in jouw plaats of gemeente. Dit kan namelijk erg verschillen. Ken je bijvoorbeeld iemand uit een andere gemeente die op een bepaalde manier snel zijn of haar huis heeft verkocht is de kans aanwezig dat de verkoop op die manier niet in jouw gemeente mag. Vraag dit dus altijd aan je makelaar.

Makelaars connecties

Een makelaar heeft natuurlijk verschillende connecties waar hij/zij ook om extra advies kan vragen. Zo ben je verzekerd dat je altijd het beste advies krijgt van verschillende professionals en weet je zeker dat je huis op een legale manier verkocht zal worden.

(1)