Huis verkopen

Tips bij het verkopen van je huis

Het op zoek gaan naar een nieuw huis is al een hele klus op zichzelf. Daarnaast moet je ook nog eens zorgen dat het oude huis verkocht wordt! Dit kan enorm veel tijd, geld en moeite kosten. Maar je kan enorm veel besparen als je er voor kiest om deze tips te volgen! 

Zet de mooiste delen van je huis in de spotlight

Iedereen heeft wel een deel van zijn/haar huis wat ze enorm mooi vinden. Dit zijn dan juist ook de delen die je in de spotlight moet zetten! Denk dan bijvoorbeeld aan goede foto’s of bij bezichtigingen dat je dat deel van het huis wat beter laat zien dan andere delen. Dit kunnen kleine delen van het huis zijn tot de wat grotere delen, dat is helemaal aan jou. 

Makelaar inschakelen

Ten alle tijden kun je er voor kiezen om een makelaar in te schakelen die alles voor je doet! Als je bijvoorbeeld je huis verkoopt via de huizenbemiddelaar in zundert heb je garantie van een goede, snelle en soepele verkoop die volledig voldoet aan je eisen. Makelaars hebben namelijk wat trucjes en de ervaring om huizen makkelijker te kunnen verkopen dan jij! Zorg daarbij wel dat je goed kijkt naar welke makelaar het beste bij jou past

Zorg voor goede foto’s

Net zoals op tinder kijken mensen toch eerst hoe het eruit ziet. Vaak is de eerste indruk het belangrijkst dus moet de eerste indruk ook mooi zijn. Zorg daarom voor goede foto’s. Dit kan je natuurlijk zelf doen of je kan ervoor kiezen om professionele foto’s te laten maken. Als je het zelf doet is het belangrijk dat je let op licht, schaduw, achtergrond en contrasten. Je wilt natuurlijk dat het huis zelf het ding is wat het meeste opvalt op de foto’s en niet de mooie groene buxushaag die erachter staat. Let hier dus op bij het maken van de foto’s. Daarbij is het super handig om een goede camera te hebben maar we snappen ook heel goed dat niet iedereen een camera van duizend euro heeft liggen. Daarom zijn foto’s met bijvoorbeeld je telefoon ook goed, maar let dan dus wel op het licht etc. 

(1)