warmtepomp

Valkuilen bij het zelf verkopen van je huis

Het verkopen van een huis is nogal een moeilijke klus. Het kost veel tijd, kennis en moeite. Dat kan er voor zorgen dat je je huis minder goed in de verkoop zet dan zou kunnen. Dat is natuurlijk enorm vervelend omdat je graag wilt dat je huis zo snel mogelijk verkocht wordt. Daarom willen we je graag informeren over de valkuilen die je hebt bij het verkopen van je huis. 

Waarom zelf verkopen?

Aan het zelf verkopen van een huis zitten zowel voordelen als nadelen. Een groot voordeel is dat je minder betaald omdat je geen professional inschakelt die het huis voor je verkoopt. Een ander voordeel is ook dat je het verkoopproces helemaal zelf vorm kan geven. Dit kan zorgen voor een beetje extra vrijheid en flexibiliteit binnen het proces en kan je beter je eigen tijd indelen. Een nadeel is wel dat je dus niet de expertise hebt van iemand die er voor getraind heeft en al vaker gedaan heeft. Dit kan natuurlijk zorgen voor een minder snelle verkoop van je huis. Daarbij is het ook zo dat een professional meer ervaring en dus kennis heeft dan jij. Het kan dus zijn dat jij dingen kan vergeten of weg laten bij het verkopen terwijl de professional dat niet doet. 

Zelf foto’s maken

Een enorme valkuil is het zelf foto’s maken van je huis. Woning fotografie is echt een vak apart en ook al heb je dus een enorm goede camera, zullen het alsnog niet zulke goede foto’s zijn als dat een woningfotograaf dat doet. Het mooie is dat er enorm veel makelaars zijn die een woningfotograaf in dienst hebben en het dus voor je kunnen doen. Laat daarom je huis verkopen via Van der Eijken makelaardij. Die hebben de beste professionals en fotografen om er zo voor te zorgen dat je huis zo snel mogelijk verkocht wordt. 

Onverzorgd huis

Net als mensen zijn huizen ook aantrekkelijker als ze er verzorgd uit zien. Denk er dan aan dat bijvoorbeeld de ramen gezeemd zijn, er is opgeruimd binnen, de muren etc niet vies zijn en dat er geen spullen zomaar overal liggen. 

(1)