sauna

Waar moet ik op letten bij het kopen van een infrarood sauna?

Het kopen van een infrarood sauna van Elite Wellness is natuurlijk geen dagelijkse bezigheid. Daarom is het belangrijk je eerst goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden alvorens je een infrarood sauna koopt. In dit artikel bespreken we verschillende aandachtspunten met betrekking tot het kopen van een infrarood sauna. 

Verschillende houtsoorten van de infrarood cabine

Een infrarood sauna kan van verschillende houtsoorten worden gemaakt. Hierbij staat de Canadese Red Cedar bekend als het kwalitatief sterkste houtsoort voor de infrarood cabine. De houtsoort is namelijk van nature schimmel en bacterie dodend is, waardoor er geen bacteriën in de sauna kunnen nestelen. Daarnaast heeft het een aromatische geur. Hierdoor is deze houtsoort automatisch wel wat duurder dan de andere houtsoorten. Een bekend alternatief hiervoor is de White cedar. Deze is namelijk een stuk goedkoper. 

Kijk goed naar de prijzen

Als je wat mee research gaat doen zal het je ook opvallen dat er een groot prijsverschil zit tussen de verschillende infrarood sauna’s. Bij sommige kun je al terecht vanaf 600 euro terwijl andere infrarood cabines echt pas starten bij de 2000 euro. Kijk echter niet altijd blind naar de aanschafprijs van de infrarood sauna. Er komt namelijk nog wat meer bij kijken. Zo moeten de infrarood stralers vervangen worden en elk type cabine heeft een andere straler en dus ook levensduur. Wanneer je dus kiest voor een infrarood cabine met lage aanschafwaarde, kan deze dus alsnog erg duur worden omdat het gebruik hiervan erg prijzig kan uitvallen.

Houd rekening met het onderhoud

Het onderhouden van de sauna is tevens erg belangrijk. Bij het juiste onderhoud kun je ervoor zorgen dat je voor een langere tijd van de sauna kan genieten. Doe je dit niet dan kan er erg snel het nodige vuil in de sauna komen te zitten. Daarbij zal een goed onderhouden sauna ook altijd langer meegaan, waardoor je er langer plezier van zult hebben en dus op lange termijn ook minder geld zal kosten.

(7)