Onkruid

Tips om onkruid tussen tegels te bestrijden

Wanneer je een oprit hebt of tegels in je tuin hebt liggen, heb je er ongetwijfeld al vaak te maken mee gehad: onkruid. Hoe vaak je het ook weghaalt, het blijft razendsnel terugkomen. Omdat wij als geen ander begrijpen dat dit zeer irritant kan zijn, hebben we in dit artikel beschreven wat je zoal kunt doen om onkruid te bestrijden!

 

Onkruid met de hand verwijderen

De meest gebruikte optie voor het verwijderen van onkruid is met de hand. Veel mensen plukken onkruid namelijk met hun vingers weg. Echter zijn er een aantal hand tools waarmee onkruid verwijderen een stukje makkelijker wordt. Koop bijvoorbeeld een onkruidsteker of onkruidborstel bij Warentuin. Kost weinig geld, maar bespaard je wel een hoop moeite! 

 

Onkruid bestrijden met kokend water

Een andere veelgebruikte manier om onkruid te bestrijden is kokend water gebruiken. Deze manier is effectief omdat het zowel het onkruid zelf als de wortels doodt. Tevens is het gebruik van kokend water milieuvriendelijk, omdat er geen stoffen gebruikt worden die schadelijk zijn voor de natuur. 

Wanneer het om een groot oppervlakte gaat kan het gebruik van kokend water echter wel veel tijd kosten. Zeker als je tussendoor weer opnieuw water moet gaan koken. In dit geval is het gebruik van een speciaal stoomapparaat een goed alternatief. Dit heeft hetzelfde effect als kokend water. Dit soort apparaten zijn echter wel vrij duur. 

 

Onkruid wegbranden

Wanneer je nog zwaarder geschut wilt gebruiken kun je kiezen voor een onkruidbrander. Hiermee brandt je letterlijk het onkruid weg! Vaak bereik je hiermee echter de wortels niet, waardoor het onkruid snel weer terug zal groeien. 

 

Huishoudelijke middelen

Er zijn ook diverse huishoudelijke middelen die je kunt gebruiken voor het bestrijden van onkruid. Denk bijvoorbeeld aan zout, azijn en chloor. Alhoewel dit soort middelen effectief zijn, zijn de meeste van dit soort middelen tevens schadelijk voor het milieu. Doordat deze middelen in de bodem kunnen trekken, kunnen ze een groot deel van de bodem verontreinigen. Hierdoor kunnen ook andere planten die in de buurt staan onbedoeld beschadigd worden. Pas dus op met dergelijke middelen. 

(2)