Inrichting

Stappenplan voor het inrichten van je nieuwe woning

Wanneer je gaat verhuizen of misschien zelfs voor de eerste keer op jezelf gaat wonen zul je je nieuwe huis in moeten richten. Maar waar begin je eigenlijk? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Om je op weg te helpen hebben we in dit artikel een stappenplan beschreven!

 

Stap 1: Maak een indeling

Voor je je nieuwe woning betreed, is het verstandig om alvast een indeling te maken. Welke slaapkamer wordt bijvoorbeeld die van jou? En wat wordt de fitnessruimte? Bepaalde kamers zullen al vast staan, zoals de badkamer, keuken en woonkamer. Toch kun je ook deze op verschillende manieren indelen. Waar komen bijvoorbeeld de tv en bank precies te staan? 

 

Stap 2: Welke spullen heb ik nodig?

Door een indeling te maken krijg je alvast een beeld van welke spullen je allemaal nodig hebt. Sommige spullen zul je al hebben, zoals een nachtkastje en een tv. Er zijn echter ook een hoop spullen die je nog niet hebt, bijvoorbeeld een eettafel. Daarnaast zullen er ook een hoop spullen zijn waar je niet snel aan denkt. Bijvoorbeeld bestek, pannen, een verbanddoos, een brandblusser, handdoeken, enzovoorts. Ga dus per ruimte af welke spullen je allemaal nodig hebt in het dagelijks leven, en maak hier een lijst van. Je kunt je huidige woning als voorbeeld nemen, zeker wanneer je nog bij je ouders woont. 

 

Stap 3: Spullen kopen

Wanneer je een lijst hebt gemaakt met spullen die je nodig hebt, is het tijd om te gaan shoppen. Er bestaan diverse winkels waar je goedkoop meubels en dergelijke kunt kopen, zoals de Ikea. De meubels uit dit soort winkels zijn echter vrij standaard. Wanneer je een meubel in een specifieke vorm of afmeting wilt kun je beter terecht op https://anselmoome.nl/. Zij maken namelijk meubels op maat! 

 

Stap 4: Sfeer 

Wanneer je de bovenstaande stappen hebt gevolgd zul je vrijwel alle basisspullen in huis hebben. Echter is een huis niks zonder wat sfeer! De laatste stap is dus om wat sfeer toe te voegen. Zet bijvoorbeeld wat kaarsen en bloemen neer, en hang wat schilderijen op. 

(2)