Een open haard kiezen

De vlammen van de gashaard lijken net echt, ook het hout wat voor de haard gebruikt wordt is bijna niet meer te onderscheiden met echt hout. Alles in zijn geheel ziet er verbazingwekkend echt uit. Als je een strak interieur aanhoudt is het ook een mogelijkheid het hout te vervangen door keien. Al met al is te zien dat de gashaard een grote verandering met zich mee brengt. Want het is de vervanger op de vroeger gebruikte open haard. Alleen de nadelen zijn weg genomen. Maar toch heeft ieder product zijn voor en zijn nadelen. We zullen hieronder deze punten beschrijven.

De voordelen van de gashaard

1. Er is niet langer meer een voorraad hout nodig. Dit neemt allereerst ruimte in en die ruimte is er niet altijd. Ook moet je steeds weer zorgen voor een nieuwe voorraad omdat bij het branden van de openhaard het hout verbrand. De gashaard verbrand het hout niet. Het is enkel een aanvulling op het decor. Dus denk eens aan het geld dat je hierop gaat besparen! Jaarlijks zal dat al vele euro’s schelen.
2. De openhaard heeft een schoorsteen nodig om de rook en geur weg te laten. De gashaard heeft dit niet nodig. Wat uit de haard komt is geheel schoon. Dat betekent dat er geen rook en geuren vrijkomen. Ook stof / as weghalen is hierbij verleden tijd. Dus maak je handen niet langer meer vuil!
3. De gashaard is geheel veilig door het beveiligingssysteem dat erin gebouwd zit. De gas toevoer zal automatisch uitgaan wanneer waakvlam uitgaat.
4. Ieder half uur heen en weer lopen om nieuw hout in de open haart te doen. Kijk uit, want anders is de vlam al te ver gedoofd en zal de openhaard niet meer de warmte afgeven die jij wenst. Bij de gashaard is dit niet meer nodig. Niet meer blijvend op het vuur moeten letten door de gebruiksgemak die de gashaard biedt. Door de handige afstandsbediening bepaal jij in welke stand de gashaard wordt gezet en dus ook de warmte die hij af geeft. De haard zal zelf deze warmte afgeven en ook behouden.
5. Zin in een verbouwing aan je huis? Of heb je daar helemaal niet de mogelijkheid toe omdat je bijvoorbeeld in een flat woont? Dan is de gashaard juist een mogelijkheid voor jou! Want de gashaard heeft geen rookkanaal nodig om te kunnen werken. Dus geen extra geld sparen voor die verbouwing, want hier is jou oplossing.

De nadelen

1. Net als bij de openhaard zal de ruimte direct om de kachel uitermate goed verwarmd worden, echter hoe meer je van de haard afgaat, hoe minder warmte er zal zijn. Maar dat zal voorlopig nog wel zo blijven. Een apparaat kan er gewoonweg niet voor zorgen dat de warmte in een ruimte overal gelijk is, een punt in de kamer zou toch die warmte moeten aanvoeren.
2. De prijzen van de gashaard verschillen. Kijk voor leuke modellen op onze site. De link staat hieronder beschreven.

De voorzet kachel

Een ander soort kachel, de voor en nadelen zijn hieronder kort maar krachtig beschreven.

Pluspunten:
1. De kachel heeft een rendement tot wel vijf en tachtig procent. Dit is echter wel afhankelijk van welk type je aanschaft.
2. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten en types.

En tot slot twee nadelen:
1. Het vuur is niet zichtbaar.
2. De aanschafprijs is hoog.

Conclusie

Dus waar gaat jouw keuze naar uit? De gashaard of toch de voorzet kachel. Ga je voor warmte en sfeer in de huiskamer kies dan voor de gas haard. Ga je voor iets meer warmte maar heb je er genoegen mee dat je het vuur en dus de sfeer niet kan ervaren, dan is de voorzet kachel jouw ding!

Bron: https://openhaardaccessoires.store/

(169)