Tuin

Voordelen van een hovenier

Veel mensen willen wel aan hun tuin werken, de planten water geven, onkruid tussen de stenen weghalen of de heggen snoeien. Maar sommige mensen vinden dit niet leuk. In dit artikel vertelt Habro Tuinen je een aantal voordelen van het inhuren van een hovenier.

 

  1. Professionalisme

Elke hovenier heeft een opleiding gedaan. Hierdoor weten zij precies welke planten op welke manier geplant moeten worden en of ze bij elkaar passen. Zo kan de ene plant grotere wortels krijgen en zo meer water opnemen, waardoor de plant die naast hem staat doodgaat door een gebrek aan water.

 

2. Duurzaamheid

De hoveniers van Habro Tuinen maken tijdens het aanleggen en onderhouden van tuinen gebruik van duurzaam geteelde planten en gereedschappen waardoor alles goed is voor de planten en de tuin eromheen. Duurzame planten zijn zelf goed voor de natuur, maar ook de manier waarop ze geteeld worden. Alles wordt met de hand gecontroleerd en geoogst.

 

3. Kwaliteit

Hoveniers zorgen er altijd voor dat jij de planten met de hoogste kwaliteit in jouw tuin hebt waar je lang van kan genieten. Een tuin met een hoge kwaliteit planten geeft ook veel meer rust. Doordat planten koolstofdioxide opnemen en zuurstof afgeven heb je in je tuin een schonere lucht. Door een schone lucht zuiver je je longen, en daardoor ook je bloed. Zo gaan er slechte stoffen uit je lichaam waardoor jij je beter gaat voelen. 

 

4. Geen zorgen

Door een hovenier in te huren heb je zelf minder last van zorgen over dat je jouw tuin moet onderhouden. Het enige waar jij je zorgen over moet maken is het genoeg water geven en zonodig onkruid weghalen tussen de planten. Moet de tuin een flinke beurt krijgen? Dan kan je natuurlijk beter voor een hovenier kiezen.

 

4. Snelheid

Door de grote kennis van de hovenier wordt jouw droomtuin snel werkelijkheid. Hij of zij zal door middel van een aantal foto’s of een bezoek aan de tuin binnen een mum van tijd met een idee komen hoe jouw tuin het beste eruit kan zien. Zo kan het advies zijn om misschien toch een andere soort planten te gebruiken omdat die beter werken met andere planten (door kleinere wortels, het dood kunnen gaan door te veel voeding, etc.)

(2)