Aanbouw

Voordelen van een aanbouw

Een aanbouw heeft per persoon zijn/haar voordelen. De een vindt het fijn doordat ze meer ruimte hebben om spullen in te kunnen leggen. De ander vind het fijn voor een ruimte voor een hobby. In dit artikel geven wij je meer voordelen waarom je voor een aanbouw moet kiezen.

Ruimte en licht

Zoals gezegd is ruimte één van de grootste voordelen om een aanbouw te bouwen. Je kan deze ruimte namelijk gaan gebruiken als opslagplaats voor diverse dingen: fietsenhok, hok voor tuinspullen of zelfs om wat seizoensgebonden spullen in op te bergen (kussens voor op de loungeset, een doos met mutsen en sjaals voor in de winter, etc.). Naast ruimte brengt een aanbouw ook nog extra licht met zich mee als je voor een glazen dak of grote ramen kiest. Hierdoor hoef je als het netjes aansluit op je huis minder vaak de lampen aan te doen. Zo bespaar je weer op energiekosten. 

Meer waard

Door een aanbouw te bouwen wordt je woning automatisch meer waard. Je voegt namelijk een extra aantal vierkante leefmeters toe aan je woning. Meer leefruimte heeft een hogere graadmeter als het gaat om het berekenen van een woning. De grootte van de aanbouw heeft ook invloed op de waarde van je woning. Als je een grote aanbouw neemt gaat de waarde ook meer omhoog. Ook de kosten horen daarbij. Heb je meer uitgegeven voor de aanbouw? Dan zal de waarde ook hoger zijn. Er is dus altijd een win-win situatie.

Comfort

Een aanbouw zorgt ook voor meer comfort. Zo kan je er een relaxruimte van maken met een bank, tv en een game console. Of een ruimte waar je geen last hebt van diverse geluiden en echt even tot rust kan komen. Je kinderen kunnen in de aanbouw met hun vriendjes en vriendinnetjes spelen zonder dat zij door het hele huis gaan rennen omdat ze niet echt een speelplek hebben. 

Kortom, een aanbouw kan enorm goed voor je zijn. Het zorgt voor meer gemak, comfort en ruimte. Heb je nou interesse in een aanbouw? Laat een prefab aanbouw plaatsen door de aanbouw expert.

(2)