Verlichten is een enorme klus

Je huis verlichten kan een behoorlijke opgave zijn. We kennen allemaal wel die lastige hoeken en plaatsen in een woning die zich maar lastig laten verlichten. Nu kun je ervoor kiezen om overal een kleine lamp te plaatsen, maar er zijn natuurlijk veel meer en betere opties om een grote ruimte in één klap helder te verlichten. Dit is niet alleen praktischer maar het scheelt ook enorm in de kosten wanneer je weet wat je het beste aan kunt schaffen voor een ruimte. De omvang van de ruimte kan namelijk een grote rol spelen in wat voor lampen je aan wilt schaffen om de ruimte in kwestie te verlichten.

Gebruikelijk en anders

We kennen allemaal de gebruikelijke tafel- en vloerlampen. Maar met plafondlampen en wandlampen kom je vaak nog heel wat verder. Stel, je hebt een grote woonkamer en wilt deze zo effectief en fel mogelijk verlichten. Dan kun je ervoor kiezen om een grote stalamp te plaatsen. Hiermee voorkom je echter dat het licht ook het plafond zal bereiken, veel licht zal zich namelijk tot de grond richten. Plafondlampen zullen in dit geval een beter alternatief zijn. Ze zenden vanaf het hoogste punt licht uit, wat maakt dat de hele woonkamer prachtig verlicht zal zijn.

Alle voordelen

Wandlampen hebben ook zo hun voordelen. Denk bijvoorbeeld aan badkamer, waar speciale lampen geplaatst moeten worden. In verband met de vochtigheid die hierbij komt kijken kun je niet zomaar elke lamp plaatsen. Veel mensen kiezen ervoor om een wandlamp boven de spiegel te hangen, zodat je jezelf goed kunt bekijken wanneer je voor de spiegel staat. Ideaal voor als je jezelf moet opmaken, zodat je iedere oneffenheid even weg kunt werken uit je gezicht. Wandlampen en plafondlampen zijn de meest effectieve en meest praktische vormen van lampen, en absoluut niet te onderschatten wanneer je zoekt naar de juiste lamp voor je huis.

(48)