CV ketel

5 tips voor de perfecte CV ketel

In dit artikel vertel ik jou precies hoe jij de beste CV ketel voor jouw specifieke situatie kan uitzoeken. Als je dit artikel goed leest kan je honderden euro’s besparen.

Wat voor ketel heb jij nodig?

Er zijn verschillende soorten ketels op de markt. Iedere ketel heeft weer zijn eigen functie. Het is dus van belang dat jij die precieze ketel uit zoekt die perfect past bij jouw situatie. De ene soort ketel zal niet goed bij jouw situatie passen, dit terwijl de andere soort wel precies past bij jouw situatie. Let hier dus goed op. Je wilt niet na een jaar er achter komen dat je de verkeerde versie hebt gekocht en weer een nieuwe kan kopen of onnodig veel energie verbruikt door het aanschaffen van een verkeerde soort CV ketel.

Bedrijf of particulier?

Zoek je een stoomketel voor je bedrijf of zoek je een gewone CV ketel voor een huis? Dit is een essentiële vraag die jou nog beter kan helpen om de juiste keuze te maken wat betreft het aanschaffen van een ketel. Een bedrijf heeft uiteraard veel meer power nodig dan het huis van je gezin. Zoek dus jouw CV ketel hier op uit. Je wilt niet de volle mep betalen voor een CV ketel met te veel power al je dit niet nodig hebt. Je wilt aan de andere kant ook niet een lekker prijsje betalen voor de ketel voor je bedrijf als deze de benodigde diensten niet kan leveren en je werknemers het koud hebben op de werkvloer of dat je belangrijke apparaten niet meer van energie voorzien kunnen worden.

De CW Waarde

De CW waarde is ook een erg belangrijke factor voor een CV-ketel. De CW waarde zegt eigenlijk wat over de snelheid waarmee het water warm wordt. Een CV ketel met een CW waarde van 5 kan bijvoorbeeld veel sneller en meer (warm) water afleveren dan een CV ketel met een CW waarde van 3. Zorg dus dat je niet alleen naar de prijs van een CV ketel kijkt, maar ook naar de CW waarde.

Het Energie verbruik

Het energieverbruik is uiteraard een van de belangrijkste factoren van een CV ketel. De CV ketel staat altijd aan. En daarom verbruikt hij ook altijd energie. Omdat energie niet goedkoop is, en jij waarschijnlijk ook wel op je centen wil letten, is het van belang dat je ook naar het energie verbruik van een CV ketel kijkt. Al deze factoren bij elkaar zorgen er voor dat jij de perfecte CV ketel uit kan zoeken voor de beste prijs!

(47)