Donkere of lichte vloer?

vloerKleur is een van de belangrijke keuzes die je moet maken bij het kiezen van een nieuwe houten vloer . De vloer bepaald namelijk enorm de sfeer en uitstraling van de kamer. En omdat hij niet zomaar te vervangen is moet er goed over nagedacht worden.

Bij een houtenvloer heb je niet alleen een aantal voordelen, je hebt ook enorm veel keuzes. Qua kleur kun je dus alle kanten op. Ga je voor een lichte kleur of donkere vloer? Welke effecten geven de twee?

Lichte houten vloer

Een ruimtelijk effect creëren in je kamer? Kijk dan eens naar lichte vloeren. Lichte vloeren ogen namelijk wat ruimer. Donkere vloeren hebben het tegenovergestelde; zij maken de sfeer wat knusser. Wil je dat de kamer wat groter en lichter lijkt? Kies dan voor een lichte vloer. Ook zal op deze manier het licht beter weerkaatsen in de kamer.

Verder geeft het een rustige, kalme uitstraling. Pas echter op met teveel wit in de kamer. Dit kan weer een kille sfeer meebrengen. In combinatie met wat meubels van verschillende kleuren maak je een mooie sfeer.

Donkere houten vloer

Zoals eerder aangegeven creëert een donkere vloer een knusse uitstraling. Dit maakt de kamer erg gezellig. Vooral in koude winterse dagen. Je kan het goed combineren met lichtgekleurde muren. Een donkere vloer en donkere muren kan de ruimte klein en benauwend maken. Let hier dus wel op.

Ook met donkere vloeren kun je veel met andere kleuren spelen. Je kunt voor een moderne uitstraling gaan, of juist een klassiek interieur.

Wat kies jij?

Voor welke kleur ga jij? Denk goed na over de keuze. Ga je voor de moderne sfeer of wil je juist een soort ambachtelijke sfeer creëren in huis? Kom je er niet uit of wil je gewoon wat advies? Twijfel dan niet om contact op te nemen met Martijn de Wit Vloeren. Er werken specialisten die jou erg graag helpen.

(143)