De ‘Copenhagen 200’ designbank van Flinders

Meubelspecialist en (online) winkel Flinders is nog niet zo lang geleden met een speciale designbank gekomen: de ‘Copenhagen 200 designbank’. De bank laat zien wat de benadering van Flinders is van echte design.

De bank is door Flinders in eigen beheer ontworpen. Hiervoor is contact gezocht met een meubelmaker uit Turkije die al jaren actief is voor allerlei beste meubelmerken over de hele wereld. De fabriek is gevestigd in Bursa. De eigenaar van de fabriek is Danca. Danca werd in 1997 opgericht en is in 2001 van Nederland naar Turkije verhuisd. In de fabriek werken ongeveer 55 mensen.

Formaten ‘Copenhagen 200’

De designbank heeft een breedte van 200 centimeter. De diepte is 90 centimeter en hoogte reikt tot 70 centimeter. De zithoogte bedraagt 42 centimeter. Daarnaast zijn de armleuningen 55 centimeter hoog. Er is ook een variant verkrijgbaar met een breedte van 220 centimeter, namelijk de Flinders Copenhagen 200 designbank. Het frame van de bank is imposant om te zien: van massief beukenhout gemaakt en het onderstel is van roestvrij staal.

De vulling bestaat uit verschillende soorten koudschuim.
-Zitting: koudschuim HR 40 met een toplaag van koudschuim HR 24 (soft afdeklaag)
-Rugleuning: koudschuim HR 35, HR25 en toplaag van koudschuim HR 24
-Armleuningen: koudschuim HR 45 

Snelle levertijden, lage transportkosten

Omdat Flinders deze bank rechtstreeks uit de fabriek in Turkije kan laten bezorgen, is het meubelstuk scherp geprijsd en zijn de levertijden snel. Door het verkorten van de distributieketen is het mogelijk om een design bank van allerhoogste kwaliteit tot we 60% goedkoper aan te bieden. Verder is er al een selectie door Flinders gemaakt uit stoffen en kleuren waarmee de hoogste kwaliteit wordt gegarandeerd. Klanten hoeven alleen nog maar te kiezen uit twee maten en twee kleuren.

Naast de Copenhagen 200 bank biedt Flinders allerlei designbanken aan in haar webshop.

(54)