Inrichting

Kunst voor boven de bank

Op zoek naar een verfraaiing voor het eigen interieur? De grote collectie van Amersfoort Art Kunstuitleen is de plek om moderne kunst te vinden voor boven de bank. De galerie biedt voor ieder wat wils een fraaie collectie met grote verscheidenheid; van Herman Brood tot Ronald Chapeau, van Guy Olivier tot John Horsewell en van Yulia Muravyeva tot William Malucu. In totaal vertegenwoordigt Amersfoort Art meer dan 80 nationale en internationale kunstenaars, dus het moet gek lopen wil er niets voor jou bij zijn! Om te kopen of, via de kunstuitleen, eenvoudig en voordelig te huur.

Vrijblijvend advies

De galerie aan het Prinses Julianaplein in Amersfoort (op loopafstand van de fraaie binnenstad; gesloten op maandag en zondag) is volledig gespecialiseerd in moderne kunst. En de koffie staat er altijd klaar als je op zoek bent naar vrijblijvend advies van één van de medewerkers. Ben je geïnteresseerd een specifiek kunstwerk eens van dichtbij te komen bekijken, maar dan eerst een afspraak en voorkom dat je voor niets komt omdat het werk net op dat moment bijvoorbeeld is uitgeleend.

Lenen via de kunstuitleen

Geen zin of onvoldoende geld om een kunstwerk echt aan te schaffen? Geen nood, want binnen de zeer ruime kunstcollectie van Amersfoort Art zijn veel schilderijen en beelden ook beschikbaar via de Kunstuitleen. En hiervoor heeft men een aantrekkelijke constructie bedacht. Hierbij betaal je per maand slechts 3% van aankoopwaarde van een kunstwerk, waarvan 2% als opbouw van een spaartegoed zijn en 1% de werkelijke kosten voor de uitleen. Op basis daarvan heb je vervolgens altijd het recht het werk te kopen tegen het oorspronkelijke aankoopbedrag; je opgebouwde spaarbedrag wordt dan verrekend. Op die manier kun je heel geleidelijk tot aanschaf van een favoriet kunstwerk overgaan.

Eigen lijstenmakerij

Je nieuwe kunst nog beter tot z’n recht laten komen in een passe-partout, wissellijst, ornament lijst of (facet) spiegel? De Amersfoort Art lijstenmakerij biedt een zeer ruime collectie met een grote verscheidenheid. Oriënteer je online, bestel direct of laat je vrijblijvend op maat adviseren in de galerie. Men is op afspraak ook buiten de reguliere openingstijden geopend. En voor bedrijven: informeer gerust eens naar de speciale inlijst service voor ondernemingen.

De galerie van Amersfoort Art bevindt zich in het centrum van Amersfoort, vlakbij de historische en gezellige binnenstad, en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Wilt u een schilderij afhalen of bezichtigen? Neem dan voor de zekerheid wel eerst even contact op om er zeker van te zijn dat het gewenste schilderij of beeld aanwezig is. Parkeren (wel betaald) kan eenvoudig direct tegenover en naast de galerie.

(59)