De prullenbak als smaakmaker in jouw keuken

De prullenbak als smaakmaker in jouw keuken

Hoewel het natuurlijk in de eerste plaats een praktisch hulpmiddel is, is het ook niet direct het meest aantrekkelijke item in je keuken. Het gaat dan natuurlijk over de prullenbak. Het is immers eigenlijk best wel een onding. Hij is groot en hij staat altijd in de weg. Op het gebied van design laat het vaak ook te wensen over. Zelfs als hij weggestopt staat in de keuken is de prullenbak nog een doorn in jouw oog. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. De prullenbak kan namelijk heel gemakkelijk tot smaakmaker in jouw keuken worden gemaakt.

Het ontwerp

Zoals gezegd laat het design vaak te wenen over. Daarom is het juist belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden. De prullenbakken die wel mooi staan in jouw keuken zijn namelijk weldegelijk te vinden. Je moet er alleen wel de tijd voor willen nemen om ze te zoeken. De ronde Wesco prullenbakken die in vele verschillende kleuren te verkrijgen zijn worden bijvoorbeeld door veel kenners aangeprezen. Deze passen namelijk prima in de keuken zonder dat ze je in de weg staan. Dit komt bijvoorbeeld doordat ze door het kleurtje dat ze hebben juist een onderdeel van het geheel worden.

Bewuster worden

Je kunt de prullenbakken natuurlijk ook een veel bredere functie geven. Daarom kan je ook spreken van prullenbakken. Het is immers behoorlijk aantrekkelijk om je afval te scheiden. Dit is immers veel beter voor het milieu en de maatschappij waarin je leeft. Waarom zou je hier niet direct zelf aan bijdragen. De voordelen zijn vooral te vinden in het feit dat je daardoor niet één grote bak hebt, maar meerdere kleintjes. Dit geeft je bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om er andere bakken voor te gebruiken die een stuk beter staan in jouw keuken dan de metalen kogel die een prullenbak is.

Speel voor interieurdesigner

Je kunt het natuurlijk ook omdraaien. De prullenbak is niet het lelijke sluitstuk waar je niet omheen kan. Het is de basis van waaruit je de rest van de keuken gaat ontwerpen. Dat begint bijvoorbeeld met het kiezen van een leuke plek waar de bak helemaal tot zijn recht komt en ook nog eens praktisch gemakkelijk te gebruiken is. Vervolgens ga je de andere onderdelen van de keuken uitkiezen op basis van het ontwerp en de kleur van de prullenbak. Dit maakt hem letterlijk een blikvanger. Dit is natuurlijk uiteindelijk wat je wilt bereiken hiermee.

(50)