Aanbouw

Hout en glas in de badkamer

De trends op het gebied van wonen, interieur en dus ook op het gebied van badkamers en sanitair veranderen om de haverklap. Bepaalde voorwerpen en artikelen blijven soms langere tijd populair, maar bepaalde kleuren of stijlen worden vaak snel vervangen. Zo zien we al verschillende jaren de inloopdouches in vele badkamers terugkomen. Dit kan ook dit jaar weer als een badkamertrend worden beschouwd. Maar bepaalde trends zoals bijvoorbeeld de badkamertrend ‘kies voor hout’ is wat meer tijdsgevoelig dan een praktische inloopdouche.

Kies voor hout

De laatste jaren wordt er steeds vaker gekozen voor hout in de badkamer. Hout heeft een natuurlijke warme uitstraling en zorgt dan ook voor een gevoel van rust in de badkamer. In de natuurlijke badkamer wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen. Naast hout wordt er ook veel gebruik gemaakt van natuurlijke stenen, een natuurstenen wastafel of waskom en het geheel eventueel aangevuld met planten. Bij de badkamertrend kies voor hout, wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van hout. Dit kan echter wel gecombineerd worden met strakke design badkamermeubels en accessoires, zodat de badkamer een luxe uitstraling heeft. Er zijn allerlei mogelijkheden om hout in de badkamer te verwerken. Er kan een houten vloer gelegd worden, een houten achterwand, een houten wastafel ombouw en andere houten badkamermeubels. De keus is aan jou in hoeverre je het hout in de badkamer wilt laten terugkomen. Natuurlijk moet men bij deze trend wel rekening houden met het type hout dat wordt gebruikt in de badkamer. De badkamer is een vochtige ruimte, zorg daarom voor speciaal vochtvrij hout. Eventueel kun je het hout ook zelf bewerken door het te vernissen.

Combineren met glas

Hout in combinatie met glas kan ook erg mooi zijn, denk bijvoorbeeld aan een op maat gemaakte douchecabine van glas. Maar ook een glazen douchewand op maat gecombineerd met houten elementen doet het erg goed en geeft een mooie uitstraling. Kortom, op het gebied van hout en glas is er werkelijk van alles mogelijk als het om het inrichten van de badkamer gaat. Als je een en ander combineert met mooie kleuren wordt de badkamer een oase van rust en ontspanning.

Luxe en wellness

Luxe en wellness is een spraakmakende trend die steeds vaker in de badkamer wordt geconstateerd. Een wellness badkamer brengt een oase van rust met zich mee. De badkamer wordt bij deze trend als het ware omgetoverd in een kuuroord. Hierbij worden sanitaire voorzieningen in de badkamer geplaatst zoals een stoomcabine, whirlpool of zelfs een sauna. Het geheel kan compleet gemaakt worden door verschillende wellness producten in de badkamer te plaatsen. Denk aan sfeervolle kaarsen, sfeerverlichting, etherische oliën, ontspannende muziek en bloemen of planten.

(2)