Bureaustoel

Hoe richt je een kantoor in anno 2017

“Een opgeruimd bureau staat voor een opgeruimde geest”, normaal gesproken ben ik tegen dit soort uitspraken, maar in deze uitspraak zit een kern van waarheid. Als het druk op kantoor is en je je moet focussen, dan is een slordige werkplek het laatste wat je mee zal helpen.  Maar vrees niet! Ik heb hier wat tips voor om je kantoor optimaal in te richten. Zeker nu we exotische temperaturen in Nederland ervaren, moeten we het beste van ons kantoor maken.

Werkruimte

Zorg dat je personeel niet te dicht op elkaar zit in een kleine ruimte. Hierdoor ervaart iedereen elkaars lichaamswarmte en zweet, waardoor mensen nog minder prettig aan het werk zijn. Tevens moet je ervoor zorgen dat er genoeg daglicht in het kantoor binnenkomt. Als iedereen onder een chemische TL-buis aan het werk is, worden mensen langzaam aan minder productief en minder gemotiveerd.

Investeer in kantoormeubilair

Verwen je personeel eens in de zoveel tijd met goede kantoormeubilair, zoals een ergonomische bureaustoel Als je personeel na verloop van tijd met rugpijn aan het werk is zullen ze er niet productiever op worden.

Flexibele werkplekken

Zorg dat iedereen eens in de zoveel tijd ergens ander kan werken. Dit stimuleert de creativiteit. Probeer de indeling dus zo vrij mogelijk te maken. Je kan dit nog verder optimaliseren door bijvoorbeeld glazen wanden te installeren. Hierdoor krijgt je personeel niet zo erg het gevoel dat iedereen van elkaar afgezonderd zit en blijft er nog een sfeertje hangen op kantoor.

Maak je kantoor milieuvriendelijk

Wellicht klinkt deze tip wat abstract, maar door bijvoorbeeld meer af te hangen van natuurlijk zonlicht, in plaats van deprimerende TL-lampen, sla je drie vliegen in een klap. Door genoeg zonlicht werkt je personeel veel productiever, je bespaart geld op energie kosten voor de lampen en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Tel uit je winst! Wat ook nog heel effectief kan werken, is het installeren van een groenwand. Je krijgt dan meer zuurstof in de werkruimte en wordt de lucht ook nog gefilterd binnen.

Persoonlijke decoratie

Laat je personeel hun plekje ook zelf nog een beetje opfleuren met wat persoonlijke decoratie. Een familiefoto of een foto van de kinderen, zodat ze altijd iets hebben om naar te staren op lege momentjes. Of als ze er even doorheen zitten, dan kunnen ze bijvoorbeeld weer even zien voor wat of wie ze het doen. En tevens geeft een persoonlijke decoratie hen het gevoel dat het hun plekje, waardoor ze zich simpel iets meer thuis voelen.

(30)