Vuurtafel

Het gebruik van een vuurtafel

Er zijn er veel die tegenwoordig een nieuwe tuin laten aanleggen en daarin een lounge hoek laten opnemen. Het zijn vooral tegenwoordig de harde werkers die, als ze in de avond thuiskomen, niet meer in de tuin willen werken. Ze willen genieten in de tuin. Dan kan wanneer er een overdekte plaats is in de tuin. De overdekte hoek is een ideale plaats om lekker in de avonduren buiten te zitten met vrienden en kennissen. Nu is een overdekt terras vooral fijn wanneer het verwarmd is. Nu kan je daarvoor gebruik maken van een vuurkorf of een vuurtafel. Door gebruik te maken van dergelijke verwarmingssoorten kan je langer buiten blijven zitten wanneer het wat kouder wordt tijdens de avonduren.

Vuurkorf

Wanneer je in een loungehoek een vuurkorf gebruikt dan hebben alleen die personen warmte die rechtstreeks voor de vuurkorf zitten. Dat is natuurlijk niet ideaal. Het zou beter kunnen wanneer iedereen verwarmd zou kunnen worden. Die mogelijk is er.

Vuurtafel

Wanneer je in het bezit bent van een vuurtafel kunnen daar meerdere personen van genieten. De warmte wordt bij een vuurtafel naar alle zijden uitgestraald. Bij een vuurtafel zit in de voet van de tafel. Er is een deurtje waarin een gasfles kan worden opgenomen. Wanneer het dan wat frisser wordt in de avonduren kan men de vuurtafel eenvoudig aansteken. Je opent het deurtje, opent de gasfles, en steekt vervolgens de vuurhaard aan. De warmte die hierbij vrij komt wordt naar alle zijden uitgestraald. Het is net alsof je met zijn allen rondom een kampvuur zit en een vuurpook of blaaspijp is niet meer nodig.

Vuurtafel kopen

Wanneer je een vuurtafel wilt kopen is het belangrijk dat je een goedgekeurde aanschaft. Je kan er een aanschaffen die voorzien is van alle accessoires. Wanneer je dat doet dan kan je zelfs lekker barbecue├źn. Bij de aankoop zitten ook de drukregelaar, slangen en aansluitklemmen. Als de visite naar huis gaat dan is het gemakkelijk om het vuur uit te doen. Je draait eenvoudig de gaskraan dicht en het vuur zal doven. Dat is toch wel de gemakkelijkste manier om te genieten van de warmte buiten in een loungehoek. Je kan dus hiermee heerlijk genieten.

(46)