Geef meubels een tweede kans

Ben jij toe aan een verhuizing voor een nieuwe woning, wil je jouw eigen huis restylen of wil je ‘gewoon’ wat nieuwe meubels in huis. Je kan natuurlijk de meubels weggooien maar het is ook mogelijk om de meubels weg te geven aan een vriend of familie, het is ook mogelijk om oude spullen te schenken aan een organisatie of goed doel.

Reparatie

Wanneer je spullen wilt verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats is het natuurlijk wel handig dat het apparaat of product nog heel is en het het doet. Je kunt het dan natuurlijk laten repareren of zelf in elkaar zetten. Bedenk goed het product heeft een tweede leven waarbij je duurzaamheid ondersteunt.

Er zijn veel werkplaatsen die oud gereedschap inzamelen voor het goede doel. Ze knappen vaak roestige of verbogen spullen op om het vervolgens te versturen naar bijvoorbeeld landen in Afrika.

Weggeven

Het weggeven van spullen die nog goed zijn is een goede zaak, het gebeurd steeds meer door partijen die zich willen richten op een betere wereld, mooie initiatieven!
Eerder in het artikel gaf ik aan dat er veel spullen weggaan bij bijvoorbeeld een verhuizing, er zijn nog veel meer redenen. Denk aan een ontruiming van een kantoor, een huurachterstand of het ontruimen van een woning van een overlevenden.
Bij al deze situaties zijn er mogelijkheden om deze spullen weg te geven, deze woningontruiming dienst doet dat in ieder geval. Zij schenken aan goede doelen zoals het Leger des Heils, Dorcas en Sympany.

Al met al is het dus zonde om meubilair zomaar weg te gooien, je kunt anderen helpen die hier erg dankbaar voor zijn. Denk wel na over welk meubilair je weggeeft, sommige spullen kan door niemand meer gebruikt wordt.

(46)