bedden

3 Tips bij het aanschaffen van een bed

Het kopen van een nieuw bed is voor vele Nederlanders een zoektocht naar informatie en het bepalen wat voor soort bed zij moeten aanschaffen. Er is keuze te over! Het is een hele optie om te kiezen uit verschillende soorten bedden (waaronder boxsprings of een tweepersoonsbed), laat staan het kiezen van de juiste maat en de juiste stof. Gelukkig zijn er veel tips en blogartikelen die het makkelijker maakt om een keuze te maken om de perfect bed in huis te krijgen! In dit artikel zullen wij 5 tips geven om zo snel mogelijk nog jouw droombed te vinden.

#1: Lichamelijke problemen

Heb je vaak last van je rug? Heb je nekklachten, en is de oorzaak je huidige bed? Vraag altijd om hulp bij het raadplegen van informatie. De meeste beddenzaken specialiseren in het leveren van matrassen om rugklachten en nekklachten tegen te gaan. Een voorbeeld is de beddenspeciaalzaak Ruwette. De bedden van Ruwette kunnen aangepast worden om klachten tegen te gaan. Vraag altijd om de mogelijkheden van de winkel! Bij veel winkels kan je een bed zo specialiseren dat je een bed helemaal past bij jouw persoonlijkheid.

#2: Huidige matras

Lichaamstemperatuur heeft invloed op jouw manier van slapen. Sommige mensen slapen beter van warm bed dan een koud bed. Vice versa is dit ook het geval. Merk je dat je s’ochtends wakker wordt en dat je veel gezweet? Grote kans dat jouw bed te warm is. Probeer bij het kopen van een nieuw bed altijd verschillende matrassen uit. Dunne, dikke, harde, zachte, met vering, zonder vering, het zijn allemaal verschillende soorten matrassen die een ander effect hebben op jouw lichaam en jouw nachtrust.

#3: Afspraak maken met een adviseur

Misschien heb je verstand van bedden, echter, klopt dit wel. Slaapadviseurs (ja, ze bestaan echt!) kunnen je helpen met het opstellen van de perfecte bed. Bespreek de mogelijkheden altijd in de winkel zelf. Hierdoor kan je zelf ook de verschillende bedden uitproberen. Je kan dan zelf ervaren wat bijvoorbeeld de verschillen zijn tussen een matras gemaakt van traagschuim of een boxspring, inclusief gestoffeerd matras. Meten is weten!

Meten is weten

Ik heb het al eerder aangegeven, maar meten = weten. Probeer een bed altijd uit voordat je een grote aankoop maakt. De meeste beddenwinkels hanteren een “niet goed, geld terug” garantie. Dit betekent dat je zomaar een willekeurig bed kan aanschaffen, met de hoop dat het bed goed ligt. Het gedoe om een bed te retourneren of de ruilen is het extra werk en gedoe niet waard.

(80)