laminaat

Verschillende soorten vloeren

Wat heel erg opvalt en wat een heel belangrijk aspect in huis is, is de keuze wat u gaat doen met uw vloer. Er zijn vandaag de dag tal van mogelijkheden, wat het heel makkelijk kan maken. Maar soms ook heel lastig, want welk soort vloer past nou bij u? Gaat u voor plavuizen? Of denkt u toch meer aan een natuurproduct zoals hout. Wij zetten een aantal opties voor u op een rijtje om zodoende u als klant te informeren welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Tegelvloeren

Je hebt tegenwoordig tal van mogelijkheden wat betreft tegelvloeren. Het is daarom lastig om specifieke punten aan te stippen wat betrekking heeft tot de tegelvloer. Maar in het algemeen zijn tegelvloeren vooral hygi├źnisch. Viezigheid van kinderen of dieren zijn makkelijk af te nemen. Zeker als u het vergelijkt met een tapijtvloer. Waar tegelvloeren vooral om bekend staan, is dat het perfect te combineren is met vloerverwarming. Wanneer u geen vloerverwarming heeft, kunnen de tegels erg afkoelen. Let hier dus op bij het aanschaffen en aanleggen van een tegelvloer! Je ziet de trends wel verschuiven naar laminaat die nu ook perfect te combineren zijn met vloerverwarming. Even tot een conclusie komend, als u niet veel van poespas houd en relatief goedkoop een vloer wil zetten is dit een prima keus.

Parketvloeren

Iedereen kent wel de parketvloer. Heeft uw opa geen parketvloer dan heeft uw tante ooit wel eens een parketvloer gehad. Waarom? Dat is zeer makkelijk aan te geven. Een parketvloer heeft een natuurlijke look en voelt warm en gezellig aan. Parket is een natuurproduct dus er moet goed over na gedacht worden tijdens het leggen van de vloer, dat het uit kan zetten onder sommige weersomstandigheden.

Laminaatvloeren

Laminaat is echt bezig met een opmars, steeds meer mensen om je heen hebben voor laminaat gekozen. Je hebt tal van mogelijkheden qua kleur en kwaliteit. Vooral voor de mannen is het ideaal dat laminaat steeds makkelijker te leggen is en de vrouw kan in allerlei prijscategorie├źn en kleuren een vloer uitzoeken. Voordeel van laminaat is dat het minder snel beschadigd dan bijvoorbeeld een parketvloer. Wel moet gelet worden op geluidsoverlast. De buren onder u kunnen vaak last hebben van spelende kinderen of als u hakken draagt. Tegenwoordig is het ook prima te leggen met vloerverwarming waardoor het lekker warm is in de koude winter maanden.

PVC vloeren

Net als laminaat zie je steeds meer PVC vloeren bij mensen liggen. Je hebt zelfs een klik-pvc uitvoering wat hetzelfde is als klik laminaat. Ideaal voor de man om zelf te leggen dus. Ook de PVC heb je in allerlei soorten en maten. En dat is natuurlijk weer goed voor de vrouw. Een voordeel ten opzichte van laminaat is dat de PVC vloer minder geluidsoverlast maakt. Een nadeel ten opzichte van andere vloeren is, is dat het vrij krasgevoelig is. Een tip aan het einde van dit artikel, als een PVC vloer gelijmd moet worden, kunt u dit niet zelf aanleggen. Schakel hier een specialist in die u graag verder wil helpen.

(55)