Huis verkopen

Een moderne badkamer, hoe pak je dat aan?

Het woord ‘modern’ slaat bij een badkamer niet alleen op de stijl die is gebruikt om de badkamer vorm te geven en in te richten. Het gaat ook om de technieken die zijn gebruikt, zodat de badkamer van de modernste snufjes is voorzien.

Moderne look

Een badkamer met een moderne look, herken je vaak aan de natuurstenen tegels en luxe uitstraling: op dit moment de trend. Daarnaast kiezen we massaal voor gemak. Twee wasbakken naast elkaar, bijvoorbeeld, zodat je tegelijk je tanden kunt poetsen. Een inloopdouche en eventueel een los bad. Slimme verlichting, die je aan kunt passen in sterkte en kleurtoon: voor ieder moment het juiste licht. En natuurlijk een mooie badkamer radiator, waarin je tegenwoordig volop keuze hebt.

In veel ruimtes ben je geneigd de radiator zo onzichtbaar mogelijk weg te werken. In de badkamer is dit anders. Hier is het steeds vaker zelfs een blikvanger. Dat heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer keuze komt. Niet langer kun je alleen kiezen voor een wit exemplaar, nee, vrijwel alle kleuren van de regenboog zijn mogelijk. Ook qua modellen en vormen is er volop keuze, zodat je altijd precies de radiator kan vinden die perfect in jouw badkamer past.

Moderne techniek

Niet alleen de inrichting van je badkamer kan modern zijn, maar ook de gebruikte technieken. Denk aan manieren om water te besparen, die je in kunt bouwen in de kranen en douche. Maar ook ventilatie is een belangrijk onderdeel, zeker nu al onze woningen steeds beter geïsoleerd worden. 

In een badkamer komt heel wat stoom en vocht vrij. Wanneer deze niet goed kan worden afgevoerd vanuit de douchecabine, is de kans groot dat in de loop der tijd vochtvlekken en schimmels ontstaan. Niet mooi, en ook niet goed voor de gezondheid. Om die reden is het van heel groot belang dat een badkamer altijd goed wordt geventileerd. Is de badkamer voorzien van een raam dat open kan, houd dit dan zoveel mogelijk open. Zeker tijdens en na het douchen is dit belangrijk, zo kan de waterdamp de woning uit, maar het kan ook zeker geen kwaad om het raam vrijwel altijd open te houden.

Helaas zijn veel badkamers redelijk ingebouwd binnen een woning, en is er geen raam in aanwezig. In dat geval kan mechanische ventilatie uitkomst bieden. Zeker in nieuwe woningen is hier vaak al in voorzien. Is dit niet het geval, dan kan het laten plaatsen van een decentrale ventilatie met warmteterugwinning een goede keuze zijn. Laat je informeren over de mogelijkheden en kies de beste optie voor jouw badkamer.

 

(7)