De keuze voor een goedkope serre

De aanschaf van een serre is tegenwoordig voor vrijwel iedereen mogelijk. Ook al heb je een kleiner budget, dan zijn er toch goedkopere serres te vinden of manieren om de aanschaf van een serre goedkoop te houden.

Keuze voor een goedkope serre 

Je kunt je serre uiteraard laten bouwen door een serre bouwbedrijf maar ben je echt op zoek naar een goedkope serre, dan is er tegenwoordig ook de prefab serre. Deze serre wordt als bouwpakket geleverd en kan door mensen die enigszins handig zijn, zelf gemonteerd en geplaatst worden.

Materiaal voor een goedkope serre     

Serres kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, maar tegenwoordig worden veel serres alleen nog maar gebouwd van aluminium. De reden hiervoor is dat aluminium een duurzaam materiaal is, makkelijk te bewerken is, leverbaar is in vrijwel alle gewenste kleuren en het onderhoud ervan is erg makkelijk. Wil je toch liever hout gebruiken, zorg er dan voor dat het hout het FSC keurmerk bevat, hetgeen staat voor duurzaam geproduceerd hout. Een aluminium serre is uiteraard duurder dan een houten of kunststof serre. Houten of kunststof serres zijn dan wel goedkoper, maar hebben als nadeel dat ze meer onderhoud nodig hebben dan een aluminium serre. Zeker een houten serre vergt minimaal een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Een goedkope tweedehands serre 

Om de aanschaf van een serre zo goedkoop mogelijk te houden, gaat men tegenwoordig ook vaak op zoek naar een tweedehands serre. Deze zijn onder meer te vinden door te zoeken naar advertenties die mensen plaatsen in bijvoorbeeld dagbladen, krantjes of ze worden aangeboden op verkoopsites zoals Marktplaats, Speurders en E-bay. Hier vind je serres tegen spotprijsjes.

Aandachtspunten tweedehandse serre

Geef wel je ogen de kost en zorg dat alles compleet is als je een tweedehands serre aanschaft. Zorg dat de nodige materialen en tekeningen aanwezig zijn, zodat je later niet voor verrassingen komt staan. Ook moet je zelf verstand hebben van het bouwen van serres, want dit dien je in dit geval uiteraard zelf te doen. De aanschaf van een goedkope serre is dus zeker mogelijk; er zijn tegenwoordig ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in tweedehands serres.

(7)