Hoekbank

De hoekbank: de trendsetter van jouw woonkamer

De hoekbank is terug van weggeweest als trendsetter. Anno 2019 mogen we weer lekker onderuit zakken op een heerlijke comfy hoekbank. De afgelopen jaren zagen we vooral strakke en minimalistische banken. In onze interieurs kozen we daarbij vooral voor twee- en driezitters. De hoekbank verdween daarbij uit beeld. Maar sinds dit jaar is de hoekbank weer helemaal on trend. En zo’n hoekbank heeft ook allerlei voordelen. We zetten ze even voor je op een rij.

Ruimte besparen

We beginnen even met het belangrijkste voordeel. Met een hoekbank bespaar je veel ruimte. Je vult de loze ruimte van de hoek op met zitruimte. En dat is handig, want de meeste Nederlandse huiskamers zijn niet zo groot. Kies je voor een smal model en plaats je hem in een hoek, dan neemt je zithoek weinig ruimte in. Maar er kunnen wel minstens twee mensen languit op liggen en soms wel zes mensen op zitten. Zeer praktisch en functioneel dus.

Uitnodigend

Met een hoekbank creëer je een opening in je woonkamer. Door de vorm van de bank ontstaat er direct ook een afgebakende zithoek. Deze bank ziet er echt uitnodigend uit in een ruimte. Heel anders dan een losse twee- en driezitter. Het is ook één geheel waardoor je bank een totaal andere look heeft dan twee losse banken. De hoekbank straalt rust en eenheid uit.

Ook oogt het in een kleine ruimte een stuk rustiger met slechts één meubelstuk. Maar je kunt er ook prima een wat grotere ruimte mee verdelen. De bank fungeert daarbij als scheidingswand en verdeelt de ruimte in verschillende delen. Een principe dat ook interieur designers veel toepassen.

Modulaire hoekbanken

Ook zeer praktisch zijn de zogenaamde modulaire hoekbanken. Deze bestaan uit losse elementen die je met ijzeren haken aan elkaar klikt. Zo kun je de bank naar behoefte groter en kleiner maken afhankelijk van je gezinssituatie en wensen. Ook kun je kiezen voor colourblocking en twee verschillende tinten met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan licht- en donkergroen. Dat zorgt voor een leuk en speels effect.

Loungen op de hoekbank

Op een hoekbank kun je aan het eind van de dag heerlijk neerploffen. Je kunt er vaak op zitten en liggen. Veel hoekbanken zijn aan een kant namelijk open. Tegen de achterleuning bevinden zich vaak heerlijke grote kussens. Zo kun je met twee personen lekker loungen op je bank. En dat is natuurlijk zeer ontspannen na een lange werkdag. Je kunt de hoekbank zelfs vaak gebruiken als slaapplek voor een logee. De banken zijn zo lang en comfortabel dat je er ook prima een nachtje op kunt slapen.

Maak een statement met je bank

De grote trend van dit moment is om een duidelijke statement te maken met je bank. Kies voor één van de warme trendkleuren zoals honinggoud, donkerrood, auberginepaars, diep donkerblauw of flessengroen. Ben je bang dat je deze kleur snel zat wordt? Kies dan voor een goedkope hoekbank die je na een paar jaar weer vervangt. Ook warme, zachte materialen zoals ribfluweel, wol en fluweel zijn zeer trendy. Zo maak je van je bank een echte eyecatcher in de ruimte.

(21)