tapijt

Allerlei soorten tapijten in 2017

Er is anno 2017 een hoop veranderd in ons Nederlandse huiskamer. We krijgen veel Arabische invloeden mee van kennissen en vrienden en dus verandert de huiskamer van de gemiddelde Nederlander drastisch. Zo ook onze tapijten. We hebben anno 2017 heel veel verschillende soorten tapijten om uit te kiezen. Dit in vergelijking met bijvoorbeeld onze grootouders die een standaard tapijtje kochten van de tapijtenboer. Wij hebben de nieuwste tapijten voor u op een rijtje gezet en hopen dat u ook snel een nieuwe tapijt zult halen.

Recoulored tapijten

Om te beginnen de Recoulored tapijten. Bij een recoulored tapijt wordt een bestaand, veelal gebruikt, tapijt eerst goed schoongemaakt en gerepareerd. Hierna wordt het eerst ontkleurd. En daarna wordt het behandeld met natuurlijke verfstoffen zodat je een felle, effen kleur krijgt. De initieel aangebrachte print van het oude tapijt blijft er nog wel een beetje doorheen schijnen. Elke tapijt heeft zo zijn eigen unieke design en kleur.

Patchwork tapijten

Patchwork tapijten bestaan uit zorgvuldig gekozen deeltjes van oude tapijten die samengebracht weer één prachtig, eigentijds kleed vormen. De tapijten worden voorzien van een stevig onderkleed en worden met de grootste zorg gefestonneerd. Het gebruik van oude kleden met rijke kleuren, warme tinten, en buitengewone patronen maken deze nieuwe patchwork tapijten bijzonder en een echte aanwinst voor uw interieur.

Perzische tapijten

En natuurlijk de Perzische tapijten, zelfs onder de Nederlanders heel erg populair aan het worden. Iran staat ook wel bekend als Perzië. Hier komt dus de term ‘Perzische tapijten’ vandaan. Perzische tapijten worden al eeuwen met veel zorg, met de hand gemaakt. Wij halen onze vintage tapijten uit Iran, Turkije en Pakistan. Hier worden ze gerestaureerd in de ateliers waar ze in eerste instantie gemaakt werden. Daarna worden behandeld. Bijvoorbeeld door ze te ontkleuren en te voorzien van een nieuwe kleur. Dit gebeurt met louter natuurlijke materialen.

Rozen Kelims

Naast de herkleurde en samengestelde tapijten bestaan er ook de zogenaamde rozen kelims. Een kelim is een plat, handgeweven tapijt, zonder opstaande haartjes. Het patroon heeft vaak ingewikkelde, geometrische patronen of een prachtig gedecoreerde afbeelding met rozen.  Kelims komen voornamelijk uit Iran en Turkije. Wij halen onze vintage tapijten uit Perzië. Het bijzondere van een vintage kelim is dat de patronen aan beide zijden meestal gelijk zijn. Er is dus geen verschil tussen de voor- of achterkant. Een kelim kan gebruikt worden als tapijt op de vloer, maar ook dienen als wanddecoratie.

(46)