Wanddecoratie – eenvoudig sfeer creëren

Je huis eenvoudig wat meer sfeer en een persoonlijk tintje geven? Dan is wanddecoratie de perfecte oplossing! Echter is de term wanddecoratie erg breed. Je kunt er veel meer mee dan je zou denken. Graag vertellen we op welke creatieve manieren je jouw wand net dat beetje extra kan geven.

Schilderijen en kunst

We beginnen met een beetje een voor de hand liggende wanddecoratie. Door een schilderij aan de muur te hangen, breek je een beetje de leegte. Maar ook kan het je humeur beïnvloeden! Volgens hersenonderzoek is er feitelijk aantoonbaar dat een mooi schilderij een positief effect heeft op je gemoedstoestand. Natuurlijk is ‘mooi’ heel erg relatief en per persoon verschillend. Maar je muur met een of meerdere schilderijen behangen is dus helemaal geen slecht idee! Net als met grote sieraden, kun je ook met een schilderij een statement maken, door een XXL schilderij of poster te gebruiken.
Tip: Wil je een beetje afwisselen? Kijk dan eens of je een kunstuitleen in de buurt hebt!

Spiegels

Is jouw kamer van klein formaat? Dan kan je met spiegels de illusie wekken dat je een grotere ruimte hebt. Uiteraard is het wat overdreven om een complete spiegelmuur te installeren, maar wat kleine spiegels aan de muur maken het echt ruimtelijker. En een spiegel hoeft natuurlijk niet alleen een doodnormaal vierkant te zijn. Vaak zijn er ook prachtige lijsten die gebruikt kunnen worden.

Muurstickers

Wil je iets bijzonders, maar ben je niet zo goed in zelf verven? Dan zijn muurstickers een ideale uitkomt. Je zorgt voor een origineel patroon op je muur, door alleen een sticker te plakken. Je hebt ze in vormen van bloemen, planeten, dieren, en noem maar op. Ook kun je verschillende stickers combineren en verschillende groottes kiezen. Wat ook heel grappig is, zijn de stickers met een knipoog. Zo kun je bijvoorbeeld een muurstickers van een muizenholletje plaatsen, of het laten lijken dat er beestje op je stopcontact of lichtknop zitten.

Een likje Verf

Als je een muur wilt decoreren, maar niet zit te wachten op dingen die aan de muur hangen, omdat je eigenlijk geen spijkers of schroeven er in wilt (of kan) hebben? Dan kun je met alleen een likje verf ook al een heel eind komen. Is je hele ruimte wit? Verf dan 1 muur een andere kleur. Dit kan door met een kleur je hele muur te schilderen, maar je kunt ook een soort gradiënt maken, of maak terugkomende vormen, zoals lijnen, cirkels of vierkante blokken op de muur. Dit maakt de sfeer gelijk een stuk speelser.

(46)