Onkruid

Boomhutten: Belevenis voor jong en oud!

Een boomhut in de tuin, dat is wat ieder kind eigenlijk wel wil. Een plek voor jezelf die helemaal van jou is en waar je volop avonturen beleeft. Boomhutten zijn dan ook van elk kind een droom, een droom waar spannende avonturen beleeft en heerlijk kunt klimmen en klauteren. Het is dan ook een verrijking voor elke tuin, waarbij je de hut zelf kunt inrichten naar eigen smaak. Bedenk maar eens hoeveel speelmogelijkheden je wel niet kunt toevoegen aan boomhutten, maar ook kan je kiezen voor een liefelijke aankleding. De mogelijkheden zijn eindeloos voor een boomhut.

 

Gave belevenis voor kinderen

 

Boomhutten zijn er in verschillende soorten en maten. Het heeft ook te maken met wat voor soort je kiest en wat voor attributen je wil toevoegen. Wat te denken van bijvoorbeeld houten huisjes die net boven de grond staan, maar het meest in de buurt komen natuurlijk de hut die enkele meters boven de grond in de boom zit. Kies bijvoorbeeld voor een robuuste uitstraling, zodat de hut een en al avontuur uitstraalt. Om het nog spannender en avontuurlijk te maken voeg je attributen als glijbanen, schommels, kabelbanen, klimnetten en andere klautermogelijkheden toe. Zo wordt een boomhut een geweldige belevenis voor elk kind. Kijk ook naar de inrichting van de boomhutten, want ook hier kan je mee spelen. Overweeg bijvoorbeeld het plaatsen van een bed, want wat is er nou gaver voor een kind dan slapen in de hut.

Boomhut

Afbeelding: www.hamerenhark.nl

Geschikt voor jong en oud

 

Boomhutten zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Creƫer bijvoorbeeld een fijne plek voor het hele gezin. Maak een veranda, waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en drankje terwijl de kinderen aan het spelen zijn of kies voor een plek onder de boomhut om te relaxen. Wat te denken van een boomhut voor al je vrienden, waar je met zijn allen stoere verhalen kunt vertellen of kunt kaarten. Het zijn allemaal mogelijkheden, waardoor het ook voor volwassenen een perfecte plek is om te bivakkeren.

 

Veiligheid staat voorop bij aanbouw

 

Boomhutten zijn een echte aanwinst voor een tuin, maar het bouwen ervan is vaak een complexe zaak. Er komt vaak meer bij kijken dan je denkt en veiligheid is wel een belangrijk item aangezien je op hoogte gaat bouwen. De hut moet ten alle tijden ook veilig zijn, gezien kinderen er meestal gebruik van maken. Wanneer je zelf niet technisch aangelegd bent dan kan het verstandig zijn om dit bouwproces uit te besteden. Er zijn genoeg specialisten op dit gebied, waarbij jij je wensen en behoeften kenbaar kunt maken. Bedenk dan ook goed wat voor jou de beste keuze is zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Laat het geen belemmering zijn, want wie wil er nou geen boomhut in zijn tuin. Vertier voor jong en oud gegarandeerd!

 

 

(114)