intex zwembad

Afkoelen met een Intex Zwembad in de tuin

In de zomer is het heerlijk als je lekker kunt afkoelen in een zwembad in de tuin. Een Intex zwembad is hier ideaal voor, door de hoge kwaliteit voor de lage prijs. De zwembaden zijn verkrijgbaar in vele soorten en formaten en in dit artikel zal ik een ieder type uitlichten. Nu denk je misschien meteen aan een klein zwembadje voor de kinderen in de tuin, die ook worden aangeboden in de webshop, maar als ik je vertel dat het grootste zwembad bijna 10 bij 5 meter is, met een diepte van 132 cm dan wordt het een heel ander verhaal.

Opzetzwembaden

De opzetzwembaden komen in vele vormen en maten, van hele kleine waar je lekker met z’n tweetjes in kunt zitten, tot de grootste modellen waar je zelfs baantjes in kunt trekken of volleybal kunt spelen. Deze komen zowel in ronde uitvoeringen als in rechthoekige. De frames zijn extra sterk zodat het zwembad niet alleen erg robuust is, maar het zorgt ook voor stabiliteit. Deze zwembaden worden ook standaard geleverd met een krachtige pomp, voor de grotere types een zandfilterpomp, een trap, grondzeil, afdekzeil en een handleiding + DVD.

Spa’s

Opblaasbare Spa’s zijn ook een optie, ook deze worden in verschillende soorten geleverd. Iedere soort heeft dan weer twee versies, een ronde vorm of een vierkante (achthoekig, technisch gezien). De randen van deze bubbelbaden zijn uitgerust met de Intex Fiber-Tech™ techniek waardoor de wanden supersterk zijn en voor stabiliteit en stevigheid zorgen. Het water kan worden opgewarmd tot circa 40 graden Celsius en dit geeft nét weer een stukje extra comfort.

  • Intex Bubble Spa’s: Deze Spa’s hebben een rij met 120 openingen waardoor de bubbels in het bad naar boven kunnen komen. Dit zijn de goedkoopste modellen.
  • Intex Jet Spa’s: Deze opblaasbare Spa’s hebben in plaats van een bubbelfunctie een Jet Massage. Deze komen door vier openingen in de zijkant met kracht naar binnen, dit geeft een masserend gevoel. Bij deze uitvoering kun je ook kiezen voor een zoutwatersysteem, wat een vervanging is van chloorgebruik.
  • Intex Bubble & Jet Spa’s: Dit is een combinatie van de twee andere versies, met zowel een jetstand als een bubbelstand. Dit is ook wel het paradepaardje van Intex. Deze bubbelbaden zijn standaard uitgerust met een zoutwatersysteem, hierdoor is er geen chloor meer nodig. Het zoutgehalte is zo laag dat dit niet te proeven is, maar houdt het water toch zuiver en vrij van algen.

(175)