4 tips voor een stijlvolle en rustgevende slaapkamer

Raamdecoratie

De juiste raamdecoratie is erg belangrijk in je slaapkamer. Er zijn verschillende soorten zoals rolgordijnen, jaloezieën, plissé gordijnen of gewone gordijnen. Jaloezieen hebben het grote voordeel dat je de lichtinval in je slaapkamer zelf kan reguleren. Als je veel licht wilt draai je de lamellen open, en als je minder licht wilt draai je ze dicht. Dit kun je helemaal zelf bepalen. Je kan bijvoorbeeld Horizontale jaloezieen bij Mijnhoutenjaloezieen bestellen. Houten jaloezieen hebben een luxere uitstraling dan bijvoorbeeld aluminium jaloezieen. Houten jaloezieën kun je in verschillende kleuren bestellen. Houten jaloezieen op maat laten maken is ook mogelijk.

De juiste verlichting

Vermijd in je slaapkamer felle verlichting, zoals ledverlichting en blauwe en witte verlichting. Gebruik warme verlichting voor een knusse en serene sfeer. Ga bijvoorbeeld voor meerdere kleine lampjes op verschillende hoogtes in de kamer voor een optimaal effect. Vermijd ook het gebruik van je smartphone of televisie in je slaapkamer.

Kleurgebruik

In je slaapkamer kun je het best felle kleuren vermijden. Door felle kleuren voel je je meer wakker en actief en dit wil je juist voorkomen. Ga daarom voor serene rustgevende kleuren zoals blauw, groen, wit en grijs. Blauw en groen geven een natuurlijk en sereen effect. Deze kleuren gaan ook goed samen met zandtinten. Gebruik voor je slaapkamer dus natuurlijke kleuren, en geen felle kleuren. Pastelkleuren zijn bijvoorbeeld ook heel geschikt.

Fris en opgeruimd

Zorg ervoor dat je slaapkamer altijd opgeruimd is. Less is more. Wanneer je weinig spullen hebt, is het makkelijker om de kamer opgeruimd te houden. Kies dus niet voor veel accessoires maar houd het vooral rustig. Gebruiksvoorwerpen stop je zoveel mogelijk in dozen en achter kastdeuren. Een opgeruimde kamer zorgt voor een opgeruimd hoofd en werkt dus rustgevend. Zeker voor de slaapkamer is dit dus erg belangrijk.

Planten

Planten zorgen ervoor dat de lucht gereinigd wordt en dat er meer zuurstof in de kamer komt. Ook zorgen ze ervoor dat je minder stress hebt. Ook in de slaapkamer kunnen planten dus niet ontbreken. Naast dat ze heel erg praktisch zijn, zijn ze ook nog eens erg stijlvol.

(33)