Dekbed

Zo creëer je meer opbergruimte in een kleine slaapkamer

We zijn helaas niet allemaal gezegend met een ruime slaapkamer. Soms moet je genoegen nemen met de ruimte die je hebt. Dit kan soms best lastig zijn. Zeker bij het inrichten en het creëren van voldoende opbergruimte. Hoe zorg je er immers voor dat je al je kleding, make-up, schoenen en beddengoed kwijt kan? Zelfs het opbergen van een simpel dekbedovertrek kan in een kleine ruimte al problemen veroorzaken. Daarom geven wij in dit artikel enkele tips om meer opbergruimte te realiseren. Zelfs wanneer deze ruimte er eigenlijk niet lijkt te zijn. Lees mee en laat je inspireren!

Werk met hoogtes

Bij het inrichten van een kleine slaapkamer wordt er vaak weinig gedacht aan de hoogte van de ruimte. Hoewel er weinig beschikbare ruimte is, kan er vaak met de hoogte wel nog veel gedaan worden. Monteer bijvoorbeeld plankjes boven het bed of laat een hoge kast op maat maken. Je kunt er ook voor kiezen om de ruimte boven het deurbeslag te gebruiken. Dit is een ruimte die je doorgaans niet gebruikt, maar die tevens opbergmogelijkheden verschaft. Bovendien kijk je zo niet direct tegen een hele lading planken aan als je de kamer binnenstapt, waardoor je de ruimtelijke sfeer in de slaapkamer bewaard.

Multifunctionele meubels

De woningen in onze land worden doorgaans steeds kleiner. Dit is nodig om iedereen van voldoende woningen te kunnen voorzien. Bijkomend voordeel is wel dat ook onze meubelspecialisten hier steeds meer op berekend zijn. Zo zien we steeds vaker zogenaamde multifunctionele meubels. Dit zijn meubelstukken die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden.Denk bijvoorbeeld aan een bed met opberglades aan de onderkant. Zo kan je je dekbedden netjes opbergen zonder dat deze extra kastruimte in beslag nemen. Of aan een bureau en kledingkast in één. Werkelijk alles is mogelijk!

Is het jouw droom om een comfortabele bank in de slaapkamer te plaatsen? Zodat je hier heerlijk je vrije tijd op kunt besteden? Bijvoorbeeld door het lezen van een goed boek of een paar uurtjes games? Dan is een bedbank ook een prima alternatief. Overdag kun je je bed omtoveren tot een prachtige en comfortabele bank en in de nacht keer je hem weer om. Dat bespaart je enorm veel ruimte.

Kledingkast op maat

Naast een tekort aan beschikbare ruimte zien we ook regelmatig dat slaapkamers simpelweg onhandig zijn ingedeeld. Zo kan het door schuine hoeken bijvoorbeeld lastig zijn om de ruimte geheel efficiënt in te delen. Bovendien kan ook het kopen van passende meubels een hele uitdaging zijn.

Daarom is het slim om een kledingkast op maat te laten maken. Zo weet je altijd zeker dat hij goed in de ruimte past. Bovendien kun je deze vervolgens ook nog eens geheel naar eigen wens samenstellen. Investeer bijvoorbeeld in een extra hanggedeelte of laat meerdere vakken maken om jouw zomerdekbedden van Weidswonenenslapen.nl in op te kunnen bergen. Zo creëer je op een slimme manier meer opbergruimte in de slaapkamer en kan je je spullen ook nog eens veel efficiënter ophangen of neerleggen.

Extra tip: kies bij voorkeur voor een dichte kledingkast. Open kasten zorgen voor een rommelige uitstraling en kunnen een – al kleine – slaapkamer nog kleiner laten lijken. Om een ruimtelijker gevoel te realiseren zorg je voor een opgeruimde slaapkamer met dichte kastdeuren.

(13)