Raamdecoratie

5 redenen om uw raamdecoratie online te kopen

Steeds meer mensen besluiten om online te winkelen, maar raamdecoratie wordt toch nog veel in fysieke winkels aangeschaft. Dat is ook niet vreemd, want daar kunt u het product zien en bedienen, kunt u met een medewerker spreken als u vragen heeft en wordt u volledig in de watten gelegd tijdens het complete proces. Enige terughoudendheid is begrijpelijk. Hier geven we 5 redenen waarom het aanschaffen van raamdecoratie online toch veel voordelen heeft. Ter afsluiting vindt u enkele aandachtspunten waarmee u ook veilig online winkelt en de ideale raamdecoratie aanschaft voor uw woning.

 

  1. Raamdecoratie is goedkoper online

Vergeleken met de prijzen in een fysieke winkel koopt u uw raamdecoratie online voor een prijs die soms wel 70 procent lager ligt. En dat komt niet doordat de kwaliteit slechter is. Online winkels betalen geen huur voor een winkelpand of meerdere winkelpanden. De producten liggen netjes in de opslag en worden voor de dag gehaald als ze worden besteld. Een andere reden waarom u uw raamdecoratie goedkoper bestelt online is omdat u een groot gedeelte van het proces zelf uitvoert. U neemt de afmetingen op, u plaatst de bestelling handmatig en u regelt de montage. Daardoor heeft een webwinkel aanzienlijk minder personeel nodig en dat scheelt u geld.

 

  1. Uitgebreide keuze

Omdat webwinkels een grote opslagruimte hebben en zich daar geen zorgen hoeven te maken over de presentatie van de producten, is het voor hen mogelijk om in één pand veel meer producten op te slaan. Daardoor zult u merken dat de keuze online vaak groter is dan bij een fysieke winkel. Een gevolg daarvan is dat de voorraad goed gevuld is en u de raamdecoratie dus snel in huis heeft. Bij fysieke winkels bent u vaak overgeleverd aan één merk, één materiaal of één bepaalde stijl, terwijl bij webwinkels alles mogelijk is.

 

  1. Handige filteropties

Dit uitgebreide assortiment kan ook een nadeel zijn, want hoe kiest u hier de juiste producten uit? Het antwoord daarvoor wordt door de webwinkel zelf aangereikt en dat zijn de filteropties. U kiest zelf uit welk materiaal, welke prijs, welke kleur, welke afmetingen en welke andere filters u wilt instellen om alleen de resultaten te zien die aansluiten bij wat u zoekt. Gaat u naar een showroom, dan moet u daar zelf door het assortiment lopen en de prijzen eerst bekijken voordat u weet of u zich de raamdecoratie kunt veroorloven. Dat is aanzienlijk tijdrovender en de kans dat u over uw budget heen gaat is groter.

 

  1. Online winkelen is gemakkelijker

Wat is er nu gemakkelijker dan het bestellen van uw raamdecoratie vanaf een locatie die u zelf uitkiest en op een tijdstip dat u uitkomt. U kunt de webwinkel zo vaak bezoeken als u wilt voordat u een beslissing maakt en daarvoor hoeft u niet te reizen, hoeft u geen parkeerplaats te zoeken en bent u niet gebonden aan openingstijden. Heeft u besloten wat u wilt kopen, dan plaatst u het product in uw winkelwagentje en betaalt u zonder dat u te maken krijgt met rijen bij de kassa. U hoeft de raamdecoratie niet zelf te vervoeren, maar het wordt bij u thuis of op een adres van uw keuze afgeleverd. 

 

  1. Raamdecoratie online is net zo kwalitatief

U maakt bij een webwinkel van al deze voordelen gebruik zonder dat u dan in moet leveren op de kwaliteit. Webwinkels zijn goedkoper omdat ze minder uitgaven hebben en niet omdat de producten slechter zijn. Wilt u een bewijs van kwaliteit, dan gaat u op zoek naar raamdecoratie met een keurmerk of een webwinkel met een keurmerk. U weet dan zeker dat u goed zit en dat de kwaliteit van product en diensten getest is en goed is bevonden.

 

Enkele aandachtspunten bij het aanschaffen van raamdecoratie online

Voordat u de eerste de beste webwinkel uitzoekt, is het wel verstandig om een aantal aandachtspunten mee te nemen. Als u deze goed in de gaten houdt, dan is er geen reden waarom u door uw raamdecoratie online aan te schaffen een miskoop zal maken. 

 

Loop de retourvoorwaarden goed door

Het is altijd mogelijk dat de producten die u ontvangt niet zijn wat u ervan verwacht had. Misschien komt de kleur niet overeen met wat u online had gezien of vindt u het materiaal niet mooi. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat u een meetfoutje heeft gemaakt of dat de webwinkel u een defect product opstuurt. Door voor een kwalitatieve webwinkel te kiezen zijn de kansen hierop kleiner, maar u wilt het risico niet lopen met raamdecoratie te komen te zitten die u eigenlijk niet wilt. Lees daarom altijd goed de retourvoorwaarden door en zorg ervoor dat u zich hier comfortabel bij voelt.

 

Controleer de kwaliteit

De kwaliteit van de raamdecoratie en de webwinkel is gemakkelijk te controleren. We hebben net al even keurmerken genoemd en deze bestaan voor producten en winkels. De instantie die het keurmerk uitgeeft test de winkel en producten op een verscheidenheid aan punten en dat geeft u zekerheid. Het kan geen kwaad om wel even te controleren wat deze punten precies zijn en of het keurmerk nog geldig is. 

 

Een andere manier om kwaliteit te controleren is door op zoek te gaan naar recensies over de winkel. Deze zijn vaak gemakkelijk online beschikbaar. Kies dan een onafhankelijke site en niet de website van de winkel, want daar bepalen ze natuurlijk zelf welke recensies ze wel en niet willen laten zien. Lees de goede punten door, kijk naar het negatieve commentaar en de reacties daarop van de winkel en u vormt zich een goed beeld van hoe het is om bij hen klant te zijn.

 

Lees de instructies door

Als laatste zal een webwinkel u in de meeste gevallen instructies geven over het opmeten en ophangen van uw raamdecoratie. Het is belangrijk dat u deze instructies begrijpt en dat u niet bang bent om dit zelf te doen. De meeste webwinkels zorgen ervoor dat de raamdecoratie bijzonder gemakkelijk op te meten en te monteren is. Het is altijd goed om dit zelf even te controleren van tevoren. Op deze manier schaft u probleemloos online raamdecoratie aan en bent u op alle situaties voorbereid.

Bestel uw raamdecoratie bij Doe Het Budget – Dé online expert in raamdecoratie.

(5)