Eettafel

Minder strijd aan de eettafel? Deze tips helpen écht!

Toen je jaren geleden voor het eerst jouw huidige paleisje betrok, had je nog geen idee hoe je leven er op dit moment uit zou zien. Natuurlijk had je dromen en wensen. Misschien dacht je wel al na over gezinsuitbreiding. En waarschijnlijk heb je dat ook al direct in huis opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een grotere eettafel.

 

Nu, een heel aantal jaren later, zijn alle plekjes aan die mooie eettafel in beslag genomen. En waar je vroeger altijd het idyllische beeld van lachende gezichten aan tafel en lege borden na de maaltijd voor je zag, moet je nu helaas bekennen dat dit in de praktijk toch wel vies tegenvalt. De strijd aan tafel is soms ongekend. Zelfs wanneer je kiest voor food near me at butlon.com en er een feestje van hoopt te maken gaat het mis. Broer en zus die elkaar in de haren vliegen, jij die continu smeekt of ze alsjeblieft toch nog een hapje willen eten. Nee, die gezelligheid waar jij vroeger over droomde is ver te zoeken. Betekent dit dat dit zo zal blijven? Natuurlijk niet! Er zijn genoeg simpele dingen die je kunt doen om minder strijd aan de eettafel te creëren. In dit artikel geven we enkele tips die écht werken.

 

Leg minder de focus op eten

 

Natuurlijk is het voor ouders belangrijk dat er goed gegeten wordt. Je wil immers dat je kind gezond blijft. Het is hierbij echter wel belangrijk om te relativeren. Hoe belangrijk is het nu echt dat je kind zijn bordje leeg eet? Wat is het ergste wat er kan gebeuren als hij dit niet doet? Kinderen gaan echt wel eten als ze honger hebben. Het geeft dan ook niet als ze een keertje alles weigeren. Bied niets anders aan en leg verder ook de focus niet op het niet-eten.

 

Juist door kinderen continu te pushen zal je merken dat dit juist averechts zal werken. Praat daarom gezellig met je partner en ga gespreken aan met de rest van de kinderen. “Wat eten we vandaag makkelijk goedkoop zeg, toch kinderen?” Je zal merken dat je, door de focus te verleggen, je kind juist meer geïnteresseerd maakt in hetgeen wat op zijn bordje ligt. Wellicht stopt hij ongemerkt zelfs wel enkele happen in zijn mond. Doet hij dit niet? Geen paniek! De volgende morgen weer een kans. Wanneer jij de situatie rustiger bekijkt, zal dit ook verandering in het gedrag van je kind(eren) opleveren.

 

Kleed de tafel leuk aan

 

Zelf eet je natuurlijk ook niet graag aan een ongezellige en rommelige tafel. Besteed daarom voor iedere maaltijd een beetje extra tijd om de tafel wat leuker aan te kleden. Kies voor een gezellig tafelkleed, gebruik een leuk servies en zet eventueel een bos bloemen op tafel. Ook een paar kaarsjes tijdens het avondeten doen het altijd goed. Zo voelt het direct een stuk gezelliger aan tafel.

(7)