De Gashaard, Stijgend in Populairiteit!

Waar we vroeger de open haard voor gebruikte gebruiken we nu een kachel. Warmte is dat geen wat we graag voelen en zeker in koude dagen. Maar het gevoel dat het vuur gaf was toch heel bijzonder. Het heeft iets romantisch, alsof we in een landelijke keuken zitten. Maar tegenwoordig worden noch amper open haarden in een huis gebouwd. Maar ondanks dat is het nog lang niet onmogelijk om dat gevoel weer terug te rijgen.

We hebben tegenwoordig de gashaard, een geweldige uitvinding die net als de kachel warmte geeft maar met zo veel meer voordelen. Want de open haard van vroeger had ook wel onderhoud nodig en denk aan het hout dat je nodig had om het vuur aan te houden en dus warmte te krijgen. Dat is nu niet meer nodig door de gashaard. Voor de gashaard is het elke keer opnieuw kopen van hout niet meer nodig. Maar hoe werkt de gashaard eigenlijk? Lees daarom verder of ga naar onze site voor meer informatie.

De gashaarden die tegenwoordig worden gemaakt zijn uitgerust met de meest moderne brander technologie ook is de schoorsteen verleden tijd. Een extra ingreep aan uw huis is dus niet nodig. Door de zeer nauwkeurig afgestemde brander die zich in de haard bevind zal het aardgas op een onschadelijke manier verbranden. Het CO2 wordt erdoor onschadelijk gemaakt en het overige wordt in waterdamp omgezet. Daarom gaan alle verbrandingsgassen voordat ze de haard zullen verlaten door een katalysator. Deze zal ervoor zorgen dat de warmte pas de haard verlaat wanneer deze van een goede schone kwaliteit is.

Om alles af te maken en u er helemaal van te overtuigen dat de gashaard een goede investering is voor een alternatieve warmtebron is er een beveiligingssysteem ingebouwd. Deze zal er voor zorgen dat de gashaard automatisch uitschakelen wanneer het zuurstof niveau onder een gespecificeerd niveau zakt.

(215)