De beste schoonmaak hacks

Schoonmaken kan een hele klus zijn en eigenlijk heb je er nooit zin in. Het liefst zouden we net als in een Disney film wat zingende dieren hulpjes om ons heen willen, of alles weg kunnen toveren. Dat gaat helaas niet gebeuren, maar wel kunnen wat ‘magische’ trucjes voorleggen, die sommige schoonmaak klusjes een stuk makkelijker maken!

Magnetron reinigen met een spons

De magnetron is een apparaat dat veel wordt gebruikt, en eigenlijk zelden wordt schoongemaakt. Er liggen broodkruimels in, restjes overgekookte melk, spetters van het eten dat erin is opgewarmd en noem maar op. Omdat het niet vaak schoon wordt gemaakt, koeken deze restjes lekker aan en is het lastig om schoon te maken. Gelukkig is er een goede truc om hardnekkige etensresten los te weken. Die doe je door een natte spons in de magnetron te leggen en 60 seconden op de hoogste stand te laten draaien. Nu kun je door de vrijgekomen hete dampen, met een doekje gemakkelijk de etensresten wegvegen.

Kalk op de douchekop

Na verloop van tijd, komt er een witte waas om je douchekop heen. Dit is kalk die zich ophoopt en kan ook zorgen dat je douche een beetje verstopt. Om dit schoon te maken kun je gaan schrobben, maar het is veel handiger om een plastic zakje te vullen met water en azijn en deze om te douchekop vast te binden. Na enkele uren is je douchekop brandschoon en kalkvrij!

Haren en vlekken uit je tapijt

Voor iedereen die een tapijt heeft, is het bekend dat je met stofzuigen alleen meestal niet alle haren die om de tapijt strengen heen gewikkeld zitten, los te krijgen. Hiervoor is het ideaal om een trekker te gebruiken. Zo eentje die je normaal gebruikt voor de ramen zemen. Omdat het randje van de trekker van silicoon is, is het stroef genoeg om haren mee te nemen als je hem over het tapijt heen trekt.
Als het om vlekken gaat, is een stoomreiniger een goede oplossing. Je hoeft dan niet met allemaal chemische goedjes te werken, maar werkt met heet water dat omgetoverd wordt tot bacteriedodende stoom. Hiermee worden vlekken en vieze geurtjes verwijderd.

Fruitvliegjes verdelgen

Last van fruitvliegjes in je keuken of bij de fruitschaal? Deze beestjes vermenigvuldigen zich super snel en zijn ook lastig weg te krijgen. Je kunt een duur middel in huis halen, maar net zo makkelijk is om een beker te pakken en hier een stukje fruit, azijn en een drupje zeepsop in te stoppen. Span er een stukje folie overheen, prik er kleine gaatjes in en je hebt je eigen val! De fruitvliegjes komen op de geur van het fruit en azijn af en kruipen door een van de gaatjes naar binnen om van het fruit te eten. Vervolgens weten ze niet meer hoe ze eruit komen en daarbij zullen ze doodgaan door de zeep die ze hebben gegeten.

(41)