Vliegengordijn: nog even wachten op de lente

Lente. Als je naar buiten kijkt lijkt de lente wellicht nog ver weg. Maar, nog even geduld en de warmere periode breekt aan. Samen met zonnestralen komen vaak ook minder prettige zaken, zoals vliegen en wespen. Veel mensen schaffen dan een vliegengordijn om deze vervelende insecten de toegang tot binnen te ontzien. Zo hoef je niet constant de deur te sluiten. Naast dat vliegengordijnen veelal in huis worden toegepast, kom je ze ook tegen in campers en caravans. De standaard breedte van dit soort gordijnen is 90cm en een lengte van 200cm. Voor een standaard ontwerp hoef je niet bang te zijn, er zijn volop varianten. Aan welke soorten gordijnen kun je denken? Wat dacht je van een kunststof gordijn, of een met kralen? Er zijn ook gordijnen van lamellen en bamboe. Ben je geïnteresseerd in een niet alledaags design? Kijk dan eens naar de gordijnen van hout, of eentje die bestaat uit hulzen, of met kettingen is versierd.

Interesse in een vliegengordijn? Tips waarop je dient te letten bij de aanschaf ervan

Je raadt het natuurlijk al: vliegengordijnen zijn niet alleen functioneel van aard, maar hebben ook een decoratieve functie. Besluit afhankelijk van het type interieur welk deurgordijn hierbij past. Dit soort gordijnen zijn er in allerlei soorten en maten, waaronder degene die op de afbeelding is afgebeeld. Bij de aanschaf van een vliegengordijn is het zaak om rekening te houden met een aantal zaken. Check van tevoren eerst of het systeem voor het ophangen ervan goed functioneert. Verder dien je een besluit te nemen over de kwaliteit die je wenst. Tenslotte dien je te bepalen hopeveel stengels jouw voorkeur heeft. Bepaal ook de afmetingen van het kozijn zodat het deurgordijn gegarandeerd past. Loop ook eens een woonwinkel binnen en raak bekend met de kleuren en het materiaal dat jouw voorkeur heeft. De stengels kunnen bijvoorbeeld, bij een bezoek aan de zaak, toch te zwaar of te licht zijn. Afwegingen die online niet zo snel gemaakt kunnen worden.

vliegengordijn_draadgordijn_budget_blauw

Draadgordijn is multifunctioneel en daarvoor ideaal in gebruik

vliegengordijn_draadgordijn
Draadgordijn. Je ziet dit soort gordijnen steeds vaker in interieurs naar voren komen. Tijdens de warme dagen ideaal om ongewenste insecten buiten te houden. Maar, waar je wellicht nog niet aan hebt gedacht is het gebruik ervan als afscheiding. Bedrijven maken er handig gebruik van in een winkel of op een beurs. Ook worden etalages versierd met dit soort gordijnen. Draadgordijn is beschikbaar in vele afmetingen en designs. Ga voor heel dun tot aan dikker of draadjes geweven van touw. Met de afbeelding in dit blog hoop ik jou in ieder geval al te inspireren.

(335)