Lekkage in badkamer verhelpen

Een lekkage in de badkamer vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen, naast bijvoorbeeld een verstopping van de afvoer. Naast een lekkage in de badkamer, kan een lekkage vanzelfsprekend op tal van andere plekken in huis voorkomen. Denk aan een lekkage rond de afvoer van de gootsteen in de keuken, een lekkage aan de leidingen onder uw vloer of tussen de muren, een lekkage bij de regenpijpen buiten uw woning, enzovoorts. Vaak is een lekkage lastig op te merken, zeker als de bron van de lekkage goed verborgen zit. Het is echter van groot belang om een lekkage tijdig aan te pakken, zodat een vervelende waterschade voorkomen kan worden. Denk bijvoorbeeld aan schimmelplekken op uw vloer of muur in de badkamer, of elders in huis.

Onze Loodgieter in Brussel kan u helpen bij het oplossen van een lekkage. Met deskundige apparatuur is het mogelijk om de bron van een lekkage vaak snel voor u te vinden. Na het vinden van de bron zal een loodgieter vrijwel altijd zorgen voor een structurele oplossing voor de lekkage. U wilt een vergroting van de waterschade immers voorkomen! Mocht het niet direct mogelijk zijn om voor een structurele oplossing te zorgen, dan zal een loodgieter zorgen voor een tijdelijke oplossing en later terugkomen.

Plekken van een lekkage in de badkamer

Het vervelende aan een lekkage is dat deze overal in uw badkamer kan ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan plekken rond de kitranden in de badkamer, bij de afvoer van uw toilet, gootsteen of douche, rond de leidingen voor de toevoer van het water naar de badkamer, enzovoorts. Om de kans op een lekkage zo goed mogelijk te minimaliseren, is het belangrijk om een afvoer of leiding op een correcte manier aan te leggen. Zorg bijvoorbeeld dat de verschillende leidingen naadloos op elkaar aansluiten, zodat er geen water tussen verbindingsstukken uit kan sijpelen. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor het aansluiten van de afvoer. Mocht u geen ervaring hebben met het aansluiten van leidingen en een afvoer, dan is het raadzaam om voor deze werkzaamheden de hulp van onze loodgieter in Brugge in te schakelen. Zo weet u zeker, dat u weinig kans loopt op lekkages!

Een badkamerlekkage verhelpen

Heeft u toch last van een lekkage? Een loodgieter kan u helpen bij het oplossen van een lekkage in uw badkamer. Vaak is het voldoende om bijvoorbeeld de kitranden rond een bad of douche te vervangen, als zich hier een lekkage bevindt. Bij een lekkende leiding of afvoer kan een loodgieter kiezen voor een klein, rubberen ringetje. Het ringetje wordt om de plek van de lekkage geschoven, zodat er geen nieuw water uit de leiding kan sijpelen.

Bij ingewikkeldere lekkages, bijvoorbeeld bij een lekkage achter een muurtje of onder de vloer, zal de loodgieter de hulp van een timmerman nodig hebben. Het is vaak namelijk niet direct mogelijk om bij een dergelijke leiding te komen. Wanneer u de lekkage echter zou negeren, kan het weggesijpelde vocht in uw muren en plafonds trekken. Dit brengt lelijke schimmelplekken met zich mee!

(50)