Mensen die van plan zijn om een dakkapel te laten installeren hebben vaak vragen over de kosten dakkapel. Omdat het installeren van een dakkapel een hele onderneming lijkt is het ook logisch dat je van tevoren wilt weten waar je aan toe bent. Wij van Ruiter Dakkapellen willen jou zo goed mogelijk informeren over alles dat te maken heeft met dakkapellen en dakopbouw.
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een dakkapel laat plaatsen:
- Je hebt waarschijnlijk een vergunning nodig die gemakkelijk aan te vragen is.
- De kosten dakkapel zijn afhankelijk van het type. In sommige gevallen heb je speciale dakopbouw nodig.
- Een dakkapel, nok verlenging of andere vorm van dakopbouw zijn elk een goede optie afhankelijk van jouw situatie. Het is slim om voorafgaand aan je bestelling een expert om advies te vragen.
Heb je een vergunning nodig voor een dakkapel?
De reglementen rondom dakkapellen en dakopbouw verschillen per gemeente, maar een vergunning is bijna altijd nodig. De aanvraag van dit soort verbouwingen kan worden gedaan bij het gemeentehuis en specifieke informatie en details zijn meestal te vinden op de gemeente website.
De kosten voor de aanvraag en de vergunning liggen gemiddeld tussen de 200 en 600 euro. Zonder een geldige vergunning is het bijna altijd onmogelijk om een dakkapel te laten plaatsen. Wil je hier meer informatie over hebben dan kan je niet alleen bij de gemeente terecht, ook zijn er handige online hulpmiddelen om vast te stellen of je een vergunning nodig hebt voor het bouwen van een dakkapel aan bijvoorbeeld de voorkant van jouw huis.
Hoeveel kost een dakkapel?
De prijs van een dakkapel of dakopbouw is afhankelijk van een aantal factoren. In het is slim om voorafgaand aan het bestellen van een dakkapel na te gaan wat je precies wilt hebben, waarom je een dakkapel wilt hebben en wat de beste optie is voor jouw huis. Factoren waar de prijs van een dakkapel of dakopbouw van afhangt zijn o.a. :
- De grootte van de dakkapel of dakopbouw: sommige huizen willen een groter dan normale dakkapel hebben omdat ze bijvoorbeeld hun zolderverdieping op willen delen in 2 verschillende kamers.
- Het materiaal van de dakkapel: Verschillende vormen van dakkapellen en dakopbouw komen in verschillende materialen. Veel gebruikte materialen zijn hout en kunststof, ook aluminium wordt vaak gebruikt in de afwerking van de dakkapellen.
- Het type dakopbouw dat je wilt hebben: Sommige huizen hebben een smaller dak, een niet zo schuin dak of gewoon een raar gevormd dak. In dit soort gevallen heb je vaak een speciaal gevormde dakopbouw nodig zoals een verlegde nok of een nokverhoging.
De prijzen lopen dan ook uiteen afhankelijk van wat je nodig hebt. Gemiddeld gezien beginnen de prijzen zo rond de 5000 euro en kunnen uitlopen als een dakkapel bijvoorbeeld op maat gemaakt moet worden. Voor de beste, meest correcte inschatting kan je natuurlijk altijd contact opnemen met Ruiter Dakkapellen.
(99)